Ο Πολιτιστικός σύλλογος Έμπωνα «Ο Αττάβυρος»  προσφέρει και φέτος  μια γιορτή που έχει αναδειχθεί σε πολιτιστικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής , και συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της, με ψυχαγωγία υψηλού κύρους.

Με στόχο την συνεχή αναβάθμιση και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και αξιοποιώντας μια μακρόχρονη γνώση, η φετινή διοργάνωση της γιορτής του κρασιού έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Με ένα πρόγραμμα που έχει συνεκτικό κρίκο την τοπική παράδοση, φιλοδοξούμε το καλοκαίρι του 2016 στον Έμπωνα να σηματοδοτηθεί από τις βραδιές της Γιορτής Κρασιού που θα πλημμυρίσουν από μουσική και χορούς.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτές και χορεύτριες, παραδοσιακά συγκροτήματα με θεματικές βραδιές, πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις οινοπαραγωγών και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της «Γιορτής Κρασιού 2016», το τριήμερο 26 – 27 – 28 Αυγούστου.

Τα κιόσκια μας, εφοδιασμένα με τις τοπικές λιχουδιές όπως η μουσταλευριά,  η μεθυστική σούμα , κεράσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού μας και φυσικά εκλεκτό και δωρεάν κρασί για όλους. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος  θα προσφέρει άρωμα νοσταλγίας και παράδοσης ψήνοντας μυρωδάτο ψωμί. Τα τοπικά προϊόντα θα εκτίθενται με φροντίδα, γνώση και σεβασμό για τον κόπο και το μεράκι των αγροτών μας.

Την ψυχαγωγία μας φέτος αναλαμβάνει ένα από πιο σημαντικά ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού.  Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ !  Με προίκα της ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια και μια μεγάλη πορεία με λαμπρές συνεργασίες στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού η τραγουδίστρια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπόσχεται να απογειώσει το κέφι και τη διάθεση γιορτής, στην κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 27 Αυγούστου!  Τη βραδιά θα συμπληρώσουν ο Στράτος Τσιρακάκης με τους μουσικούς του δίνοντας το δικό τους στίγμα στο γλέντι που αποτελεί συστατικό στοιχείο της Γιορτής του κρασιού.

«Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση», ελάτε να το μοιραστούμε!