Το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου,γιορτάζει την 10η επέτειο πραγματοποίησής του στις 25-28 Μαΐου 2017,με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών Πιάνου και Σολίστ Μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών το φιλόμουσο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτική μουσική από επιφανείς και διακεκριμένους σολίστ,όπως
τον Χριστόδουλο Βασιλειάδη/Κύπρος,Αντώνη Λιοπύρη Ρόδος/Ελλάς,Καίτη Καστρουνή Ρόδος/Ελλάς,Carlos Acotto Iταλία/Γαλλία,Μiha Haas/Σλοβενία,Mario Pech Rivero/Μεξικό,Dora – Christina de Marinis/Αργεντινή,Jakub Kuszlik/Κρακοβία,Adam Wibrowski/Πολωνία/Γαλλία,Graciela Jimenez/Ισπανία/Αργεντινή κ.α.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις,σεμινάρια και Master Classes Πιάνου τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά η σπουδάζουσα πιάνο και μουσική νεολαία μας.

Το γεγονός αυτό πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κ. Καίτης Καστρουνή διευθύντριας του Ωδείου Ρόδου με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της μουσικής παιδείας,τη διάδοση της κλασικής και εν γένει της ποιοτικής μουσικής,την προβολή και καθιέρωση του τόπου μας πανελληνίως και διεθνώς ως σημείο πραγματοποίησης ενός υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικού γεγονότος και την προσέλκυση συμμετοχής σ ’αυτό διαπρεπών καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου & Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.