Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ πραγματοποιεί εργαστήριο δημιουργικής γραφής με εισηγητή το συγγραφέα και εκπαιδευτικό Γιάννη Τσιτσίμη.

Ο Γιάννης Τσιτσίμης θα διαμείνει στον ξενώνα του Κέντρου για να εργαστεί πάνω στην καινούρια νουβέλα που ετοιμάζει με τίτλο «Οι δύο αδελφές». Το ΔΚΣΜΡ, όπως πάντα, αξιοποιεί την παρουσία των αξιόλογων πνευματικών ανθρώπων που φιλοξενεί, προσπαθώντας να τους φέρνει σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της φιλοξενίας του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Ρόδος, Αιγαίο: Μια διαδρομή μέσα στην αλμύρα και τους αιώνες» στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά από την Τρίτη 18 Ιουλίου έως το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 μ.μ. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να γράψουν λογοτεχνικά κείμενα μικρής φόρμας – ποίημα, διήγημα, παραμύθι, με θέμα στοιχεία που απεικονίζουν και σηματοδοτούν τη σύγχρονη και την παλαιότερη Ρόδο αλλά και το Αιγαίο με την ιδιαίτερη αισθητική του γενικότερα.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στην οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα κείμενα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου σε μορφή αναλογίου. Παράλληλα, ο Γιάννης Τσιτσίμης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ενοικιάζομαι και άλλα διηγήματα» (2013, εκδ. Ένεκεν).

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιάννης Τσιτσίμης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1966 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Κείμενα, άρθρα και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε πολλές εφημερίδες, λογοτεχνικά έντυπα και περιοδικά. Για το θεατρικό του έργο «Αυτοί και ο Χίτλερ» κέρδισε το 2ο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων το 2015. Είναι τακτικός συνεργάτης της λογοτεχνικής επιθεώρησης πολιτισμού της Θεσσαλονίκης «Ένεκεν». Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Βραβεύτηκε με το βραβείο «Δεμερτζή» για την προώθηση της λογοτεχνίας στο σχολείο από το ΙΒΒΥ για το 2017.

Βιβλία του:

Ο ιερός πάτος του αγίου αλκοόλ (1996, εκδ. Παρατηρητής)

Οι σφαίρες θα έχουν το όνομά σου, αγαπημένη (2000, εκδ. Τραμ)

Η επιστροφή του Ραμόν (2004, εκδ. Εγνατία οδός)

Της μνήμης ξωτικό που χάθηκε (2009, εκδ. In Extremis)

Ενοικιάζομαι και άλλα διηγήματα (2013, εκδ. Ένεκεν)

Κιλκίς, ιστορίες του τόπου μας (2016, συλλογική έκδοση, συμμετοχή με το διήγημα Ο γορίλας, εκδ. I Write)

Με μια κραυγή (υπό έκδοση στις εκδόσεις Ανάτυπο)