Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός μας Όμιλος έχει προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών προς τιμήν του Ενοριακού μας Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και με την στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Απολλώνων, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι.Ν. της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, του Α.Π.Σ. Απόλλων Απολλώνων και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

37 χρόνια διαδρομής κλείνει φέτος ο Πολιτιστικός Όμιλος Απολλώνων Ρόδου φιλοξενώντας την Καίτη Κουλλιά στα «Πολιτιστικά Αποσπερίσματα».

Τα «Πολιτιστικά Αποσπερίσματα» είναι ένα 15νθήμερο εκδηλώσεων με εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες αγαπημένων τραγουδιστών που διεξάγονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ενοριακού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στ΄ Απόλλωνα, από 1 έως 14 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν λάβει μέρος μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται οι: Μπάμπης Τσέρτος, Παντελής Θαλασσινός, Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Νεκταρία Καραντζή, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Χαρούλης, Βασίλης Καζούλης, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Ξυλούρης, Ορφέας Περίδης, Αρετή Κετιμέ, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Τρίφωνο κ.α. Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων οργανώνονται και παραδοσιακά γλέντια με τη συμμετοχή γνωστών εκπροσώπων της παραδοσιακής μουσικής της Ρόδου.

Κορυφαία στιγμή των φετινών εκδηλώσεων η συναυλία της Καίτης Κουλλιά στο αμφιθέατρο του Δημοτικού μας Σχολείου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 8:30μ.μ. Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

2 Σεπτεμβρίου Σάββατο 8:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου.

Συναυλία με την Καίτη Κουλλία.

ΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Αγαπημένα τραγούδια απ΄ τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο πέλαγος θα ερμηνεύσει, σε μια  συναυλία, η Δωδεκανήσια γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά. Ήχοι από Θάλασσα,  αναμεμιγμένοι με την καθημερινότητα των ορεινών χωριών των νησιών μας, πλάθουν μια  ονειρική βραδιά με τη συνοδεία του βιολιού του δεξιοτέχνη Σωτήρη Μαργώνη και το  γλυκόηχο λαούτο του Γιώργου Παππά. Ο Μανώλης Καρπάθιος που έχει και τη μουσική  επιμέλεια της εκδήλωσης, θα συνοδέψει την Καίτη Κουλλιά σε μερικούς Μικρασιάτικους  σκοπούς, που θα διανθίσουν ευχάριστα τη βραδιά. Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την στήριξη του Δήμου Ρόδου –Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ’ αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Την ίδια περίοδο για τρία περίπου χρόνια παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη σχολή του Σίμωνος Καρρά και ταυτόχρονα θεωρία της Ευρωπαϊκής μουσικής στο πρότυπο μουσικό ωδείο Πειραιά.

Σε ηλικία 21 ετών συνεργάζεται με τη Μαρίζα Κωχ και εμφανίζεται μαζί της σε συναυλίες και μουσικές παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού με το Λύκειο Ελληνίδων Αθήνας, καθώς και μεμονωμένες εμφανίσεις μαζί με τη Σαββίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Κώστα θωμαϊδη, Μαρία Δημητριάδη κ.α.

Στη δισκογραφία εμφανίζεται με συμμετοχές σε δουλειές των : Μαρίζα Κωχ, Χρήστου Τσιαμούλη, Μιχάλη Κουμπιού, Αναστασίας Μουτσάτσου, Κώστα Μακεδόνα, Ορφέα Περίδη. Το 1996 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αύρα θαλασσινή» της οποίας την επιμέλεια και παραγωγή έχει ο Χρήστος Τσιαμούλης. Το 1999 ακολουθεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Εδώ Ξυπνούν Τα Όνειρα».

 

10 Σεπτεμβρίου Κυριακή 8:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου.

Μουσικοχορευτική παράσταση από το εργαστήρι παραδοσιακών χορών και την χορωδία βυζαντινής μουσικής του Ομίλου. Προσκεκλημένη στην εκδήλωση θα είναι και η Επίσημη Γαλλική Αντιπροσωπεία.

 

13 Σεπτεμβρίου Τετάρτη στην πλατεία του χωριού.

Παραδοσιακό γλέντι για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην πλατεία του χωριού. Μετά το πέρας της περιφοράς του Τιμίου Σταυρού.

 

15 Σεπτεμβρίου Παρασκευή, στις 8:00 μ.μ. επίσημα εγκαίνια της  Έκθεσης ακουαρέλας της κ. Ζενεβιέβ Ζουβέλ στο Κατάλυμα της Γαλλικής Γλώσσας.

 

15 – 25 Σεπτεμβρίου 2017  Έκθεση ακουαρέλας της κ. Ζενεβιέβ Ζουβέλ στο Κατάλυμα της Γαλλικής Γλώσσας, στην Οδό Ιπποτών. Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. Η έκθεση έχει τίτλο: «Στα βήματα του Πιερ ντ’ Ομπισόν» καθώς τα περισσότερα τοπία που έχει φιλοτεχνήσει η καλλιτέχνης είναι τοπία της περιοχής της γενέτειρας του. Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aquarellesgenevievejouvel.eu

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10.00 -13.00 και 18.00-21.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Συνδιοργάνωση Δήμος Ρόδου, ΔΟΠΑΡ, και με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Ζενεβιέβ Ζουβέλ

Παρακολούθησε μαθήματα ακουαρέλας και σχεδίου από το 1990 στο Παρίσι και στην συνέχεια στην Προπαρασκευαστική Εκπαίδευση Τελειοποίησης και Τεχνικής στο πλευρό φημισμένων καλλιτεχνών.

Πτυχιούχος στην Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο της Λιλ εργάσθηκε σαν καθηγήτρια στο Κολέγιο Steinmetz (1966-1968) και στο Κολέγιο Notre Dame, στο Λύκειο Jean XXIII και στο Κολέγιο Jeanne d’Arc στην Reims, στη Γαλλία (1982-2001). Από το 2001 ασχολείται αποκλειστικά σαν εικαστικός ζωγράφος ακουαρελίστρια.

Πρόεδρος του συλλόγου «Ο Κύκλος της Ακουαρέλας» («Cercle aquarelle») που συγκεντρώνει περίπου τριάντα ερασιτέχνες ζωγράφους της περιοχής της Καμπανίας  (Champagne).

 

Σάββατο 09 μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2017:

Σύμφωνα με τον Όρκο Φιλίας που επισφράγισε την διδυμοποίηση το 2014 ανάμεσα στον Πολιτιστικό Όμιλο των Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μοντέιγ ο Βικόμτ, γενέτειρας του Μ.Μ. Πιερ ντ’ Ομπισόν «Φίλοι των Πύργων», τα μονά χρόνια όπως εφέτος, Επίσημη Γαλλική Αντιπροσωπεία, προσκεκλημένη από τους «Νέους Ορίζοντες», με την ενεργή και πολύτιμη στήριξη του Δήμου Ρόδου θα επισκεφθεί τη Ρόδο από 09/09 μέχρι 17/09/2017.

Η αντιπροσωπεία αυτή εφέτος θα αποτελείται από: τον Πρόεδρο του Γαλλικού συλλόγου «Φίλοι των Πύργων» κ. Ζαν Κλοντ Ντιμεϊνί, τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο του Μοντέιγ ο Βικόμτ κ. Ντιντιέ Μαρτίνεζ και τη σύζυγο του, τον Δήμαρχο της πόλης ντ’ Ομπισόν κ. Μουάν, τον κ. Πασκέ, απόγονο του Πιερ ντ’ Ομπισόν και τον κ. Χαβάη, εστιάτορα, διακεκριμένο και βραβευμένο σεφ. Όλα τα μέλη της Γαλλικής αντιπροσωπείας είναι και μέλη του συλλόγου «Φίλοι των Πύργων» και θα συμμετάσχουν και στον εορτασμό, τις λειτουργίες της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στ΄ Απόλλωνα. Επίσης θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις Αρχές του τόπου, σε επιχειρήσεις του χωριού και θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του τόπου μας και του νησιού.