Το νέο συνθετικό τάπητα τελευταίας γενιάς που έχει τοποθετηθεί στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου της τοπικής Κοινότητας Θεολόγου, εγκαινίασε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, ως ένα μέρος του συνολικού έργου της δημοτικής Αρχής, που αφορά την περιοχή.

Το έργο έχει τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δημοτικού γηπέδου Θεολόγου, του Δήμου Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων σαράντα επτά χιλιάδων (247.172,19 €) ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε από τη ΔΕΗ και η εταιρία που εκτέλεσε το έργο είναι η: «Παπανδρέου Ιωαν. Φώτιος».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να ενισχύσει τον αθλητισμό, τη νεολαία, με τη δημιουργία σωστών υποδομών άθλησης, «βαλτωμένο» τα τελευταία δέκα τέσσερα  (14) χρόνια και που με σωστούς χειρισμούς της παρούσας δημοτικής Αρχής, προχώρησαν οι διαδικασίες και σήμερα το εγκαινιάζουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε: «Το γήπεδο αυτό, είναι, ένα μόνο μέρος του συνολικού έργου, αφού στην ίδια περιοχή ο Δήμος Ρόδου έχει προγραμματίσει μία σειρά από παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεολόγο, κος Παναγιώτης  Τσαλώλης. Συγκεκριμένα είπε:

«Ένα ακόμα έργο μετά από 14 χρόνια ολοκληρώνεται και επίσημα σήμερα στο χωριό μας. Ένα έργο το οποίο διαμορφώνει υγιή νεολαία, αποτρέπει από επιβλαβείς συνήθειες και εξασφαλίζει καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Γενικότερα, ο αθλητισμός και κάθε χώρος άθλησης δημιουργεί άτομα υπεύθυνα στην κοινωνία μας, όπως βέβαια πιστεύουμε και για το γήπεδο της τοπικής κοινότητας Θεολόγου.

Εύχομαι να είναι καλορίζικο, με πολλές νίκες και να το κρατήσουμε ζωντανό και λειτουργικό για να το βρουν και να το χαρούν και οι επόμενες γενιές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του αθλητικού συλλόγου «Δαμάγητος» που προσπαθούν και αυτά με την σειρά τους να φτιάξουν το γήπεδο.

Θέλω να κλείσω εδώ και να μεταφέρω τις ευχαριστίες εκ μέρους των συγχωριανών μου στους ανθρώπους που πραγματικά εργαστήκανε μαζί μας για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ρόδου κο Χατζηδιάκο Φώτη, τον Αντιδήμαρχο κο Πάλλα Αγαπητό,  τον Αντιδήμαρχο κο Διακοσταματίου Σάββα και το διευθυντή του ΑΗΣ Σορωνής κ.Μπαρδακά Μιχαήλ».

Η σεμνή αυτή τελετή πραγματοποιήθηκε, παρουσία, των Αντιδημάρχων: Οικονομικών, κου Σάββα Διακοσταματίου, Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα, κου Γιώργου Πόκκια, Κοινωνικής Πολιτικής, κας Άννας Ζωάννου, Περιβάλλοντος και εμφάνισης της πόλης, κας Λίτσας Ροδίτη- Κρεμαστινού, Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και Καθημερινότητας, κου Αγαπητού Πάλλα, του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου του Θεολόγου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, κου Αντώνη Σαββάκη, του Διευθυντή ΑΗΣ Σορωνής κου Μπαρδακά Μιχαήλ, του Προέδρου Σπύρου Χατζησταφάνου και των μελών του αθλητικού συλλόγου «Δαμάγητος», του Αντιπροέδρου της ΕΠΣΔ, Αναστάσιου Στεργενάκη και πλήθος κόσμου.