Η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών σε συνεργασία με: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και τον Παννισυριακό Σύλλογο Ρόδου «Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ» παρουσιάζουν το λεύκωμα:

                                 «Η Νίσυρος χορεύει & τραουδά»,

που συνοδεύεται από 4 ψηφιακούς δίσκους (CD) και περιλαμβάνει 80 τραγούδια και 14 οργανικούς σκοπούς που τραγουδιόντουσαν και τραγουδιούνται στη Νίσυρο.
          

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Είσοδος ελεύθερη.

Τεκμήριο για τη δωδεκανησιακή μουσική, εστιασμένο στη δημοτική παράδοση της ηφαιστιογενούς Νισύρου, αποτελεί η έκδοση «Η Νίσυρος χορεύγει και τραουδά» που συνοδεύεται από τέσσερις ψηφιακούς δίσκους (cd).

Η μουσική έρευνα και η καταγραφή έγινε από τον Γεώργιο Π. Χατζηπέτρο (παίζει βιολί, σαντούρι, λαούτο, πιάνο), ο οποίος εκτός από κορυφαίος δεξιοτέχνης του νισυριακού μουσικού ιδιώματος, είναι και καθηγητής μουσικής-πολλές μαθήτριες και πολλοί μαθητές μόνον θετικά λόγια έχουν να πουν για τον δάσκαλο. Το μεγάλο σχήματος μουσικό βιβλίο-με εκτενές μουσικολογικό κείμενο και παρτιτούρες- είναι μία έκδοση της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών. Το σωματείο που ιδρύθηκε το 1961 έχει αποκλειστικό σκοπό την προστασία και την προβολή κάθε ιστορικού και λαογραφικού στοιχείου της Νισύρου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ