Αναβαθμισμένος σε πολλούς τομείς θα είναι φέτος ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου!

Είναι το συμπέρασμα της πρώτης συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή (02-03-2018) στο ξενοδοχείο «Πλάζα», παρουσία αρκετών εκπροσώπων των ΜΜΕ, όπως και των χορηγών, αλλά και των εθελοντών.
Όπως ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου στις 29 Απριλίου 2018, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματα τους μεγάλα «τουρ οπερέιτορς». Επίσης, ο Δήμος Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) από υποστηρικτής της διοργάνωσης θα είναι συνδιοργανωτής.
Ο Μαραθώνιος Ρόδου δέχτηκε πρόταση για αδελφοποίηση με το Μαραθώνιο Λάρνακας, απέκτησε νέο πιο λειτουργικό σάιτ, ενώ θέσπισε χρηματικά έπαθλα στους πρώτους νικητές.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ…»
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ν.Α. και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου περνά πλέον στην φάση της «ενηλικίωσης». Αποτελεί ένα αγώνα θεσμό, ενώ η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατατάσσει στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, καθώς και της AIMS & IAAF διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή του αναγνώριση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Παπαβασιλείου πρόκειται για μία αθλητική εκδήλωση η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες, ενώ έχει στόχο την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο έτσι ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα του προορισμού κατά τη χαμηλή σεζόν. Το εγχείρημα αυτό παίρνει φέτος σάρκα και οστά, καθώς μεγάλοι τουρ οπερέιτορς περιλαμβάνουν τον μαραθώνιο στα πακέτα τους.
«Φέτος το όραμα της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό παίρνει σάρκα και οστά. Ύστερα από στοχευμένες και εντατικές προσπάθειες, ενεργοποιήθηκαν μεγάλοι tour operators, οι οποίοι έχουν εντάξει τον μαραθώνιό μας στα προϊοντικά τους πακέτα. Συγκεκριμένα, η TUI Βελγίου έχει συνθέσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στον μαραθώνιο Ρόδου, τα οποία πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της.
Παράλληλα, η LTUR ξεκινά τις επόμενες ημέρες μέσω του δικτύου των τουριστικών της γραφείων αλλά και μέσω του διαδικτύου την προβολή και πώληση οργανωμένων πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο της Ρόδου.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τον αγώνα και για τον προορισμό. Είμαστε βέβαιοι ότι το παράδειγμα της TUI και της LTUR θα ακολουθήσουν και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Παπαβασιλείου.
Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της Ο.Ε. ανακοίνωσε ότι ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο πάντα της διαδικασίας σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η συμμετοχή στον αγώνα ομάδας αποτελούμενης από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ αλλά και από τοπικούς τουριστικούς φορείς. Όπως εξήγησε η κα Παπαβασιλείου, αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ίδια την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον κλασικό μαραθώνιο Αθηνών και θα βρει συνέχεια στη Ρόδο.
Μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση έκανε η κα Παπαβασιλείου λέγοντας ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα αδελφοποιηθεί με τον μαραθώνιο της Λάρνακας, ένα αγώνα ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν της Ρόδου.

ΚΥΡΙΑΖΗΣ: «ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η ΡΟΔΟΣ»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής δήλωσε ότι η διοργάνωση μπορεί να αναδείξει το νησί της Ρόδου ως παγκοσμίου φήμης κέντρο αθλητισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής δήλωσε ότι η διοργάνωση μπορεί να αναδείξει το νησί της Ρόδου ως παγκοσμίου φήμης κέντρο αθλητισμού. «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνουμε τον Μαραθώνιο Ρόδου. Αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση έχει αναδείξει το νησί μας στο κέντρο αθλητισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πρέπει να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ραντεβού στην πλατεία δημαρχείου στις 29 Απριλίου», είπε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ.

ΖΗΚΑΣ: «ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ…»
Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Βασίλειος Ζήκας στάθηκε στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, υποσχόμενος ένα ακόμη ποιοτικό και επιτυχημένο αγώνα.
«Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων (Περιφέρεια Ν.Α., του Δήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες.
Κινούμαστε σε τρεις πυλώνες:
• Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση των πολιτών του νησιού για άθληση σε όλες τις ηλικίες με τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό.
• Αθλητικός τουρισμός – Ανάδειξη της ιστορικής, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
• Ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.
Όλοι εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για έναν ποιοτικό και πετυχημένο αγώνα που θα είναι για όλους μια αξέχαστη εμπειρία και για τη Ρόδο ένα ξεχωριστό γεγονός», δήλωσε ο κ. Ζήκας.

ΠΑΥΛΟΥΣ: «ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ»
Ο κ. Μιχάλης Παυλούς, εκπροσωπώντας την κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί μία επιτυχημένη και διεθνοποιημένη αθλητική εκδήλωση. Για πρώτη φορά φέτος τουριστικοί φορείς επενδύουν στο μαραθώνιο της Ρόδου. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός στόχος των συνδιοργανωτών και κυρίως της Περιφέρειας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το νησί της Ρόδου να
αναπτύξει και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στον στόχο της επέκτασης της τουριστικής σεζόν.
Εκπροσωπώντας τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ θα ευχηθώ καλή επιτυχία στην φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου της Ρόδου».

ΠΟΛΙΑΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΜΕ…»
Ο Τεχνικός Διευθυντής Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Νίκος Πολιάς είπε ότι το 60% των μέχρι τώρα εγγραφών έχουν γίνει από το εξωτερικό και είπε ότι φέτος θα σημειωθούν ρεκόρ επιδόσεων και συμμετοχών. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολιάς δήλωσε:
«Έχει αποκτηθεί πλέον μία μεγάλη εμπειρία απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στους διάφορους τομείς οργάνωσης του Μαραθωνίου της Ρόδου μία μεγάλη εμπειρία. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους δρομείς απ΄όλο τον κόσμο και στους Έλληνες μία πολύ καλή εμπειρία. Η διοργάνωση δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού.
Έχουν γίνει πολλές κινήσεις για την αναβάθμιση της διοργάνωσης φέτος, όπως π.χ. το νέο σάιτ το οποίο είναι λειτουργικό και έχει βοηθήσει στις εγγραφές. Επίσης η θέσπιση των χρηματικών επάθλων στους νικητές, αναμένουμε ότι θα αναβαθμίσει το αγωνιστικό κομμάτι προσελκύοντας καλύτερους δρομείς. Ήδη οι κινήσεις που γίνονται για την προώθηση του Μαραθωνίου στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς. Το 60% των μέχρι τώρα συμμετοχών είναι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών είναι η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.
Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα προηγούμενα επίπεδα συμμετοχής σε όλους τους αγώνες ενώ αναμένουμε και ρεκόρ επιδόσεων».

-Σύντομο χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής
κ. Νεκτάριος Σαντορινιός δηλώνοντας ότι αποτελεί χρέος για την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του Υπουργού αναφερόταν: «Χαιρετίζω και καλωσορίζω στο δήμο μας τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου. Είναι μεγάλη τιμή για το νησί μας να φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση καθώς ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μία ευκαιρία να προβληθούν ο τουρισμός, ο πολιτισμός, τα νησιά μας και η χώρα μας εν γένει. Η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει αυτό το εγχείρημα και χρέος μας είναι να συμβάλουμε σε όλες τις αθλητικές προσπάθειες που έχουν υγιείς βάσεις και αγγίζουν το πλατύ κοινό. Εύχομαι οι πολίτες της Ρόδου να αγκαλιάσουν αυτή την αθλητική δράση και να δώσουν το παρών με την ενεργή τους συμμετοχή. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου καλή επιτυχία και να χαρούν την εμπειρία».

-Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ.,
5 χλμ. και 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.rhodesmarathon.gr, που έχει πλούσιο πληροφοριακό και οπτικό υλικό για τη διοργάνωση.
Εγγραφές γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (09.00-13.00) και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην οδό Βύρωνος 1. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και το Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Επίσης, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
www.rhodesmarathon.gr.
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00)

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ