Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
30.4 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια«Ξετυλίγοντας το μύθο της σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης»

«Ξετυλίγοντας το μύθο της σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης»

- Διαφήμιση -

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει σεμινάριο πέντε συναντήσεων με θέμα ¨Ξετυλίγοντας το μύθο της σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης¨, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου σεμιναρίου προέκυψε ύστερα από τα αποτελέσματα έρευνας που υλοποιήθηκε το 2011 στην περιοχή μας και αφορούσε τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής των εφήβων. Σύμφωνα με τα Πανελλήνια στοιχεία, η έρευνα ανέδειξε υψηλό ποσοστό σε ότι αφορά την πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων της περιοχής μας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενισχυθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ώστε να αναλάβουν προγράμματα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες όπως πώς αντιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό σύστημα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σήμερα, ποιες οι δεξιότητες που χρειάζεται να επιστρατεύσει ο εκπαιδευτικός και ποιος είναι ο ρόλος και η στάση του κατά την υλοποίηση ενός προγράμματος και θα αναδειχθούν θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική αγωγή όπως αυτοεκτίμηση, ο ρόλος των φύλων, η σχέση με το σώμα.

- Διαφήμιση -

Το σεμινάριο προβλέπει συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ώστε να καλυφθούν οι γνωστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών σε σχέση με τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.

Τέλος, θα δοθεί έμφαση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων στην τάξη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37 με πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2013.

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις