Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςMε το Βρετανό Διευθυντή Προξενικών Υποθέσεων Ελλάδας – Κύπρου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος...

Mε το Βρετανό Διευθυντή Προξενικών Υποθέσεων Ελλάδας – Κύπρου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

- Διαφήμιση -

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ.Χ.Κόκκινος, είχε συνάντηση, σήμερα 05 Νοεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, με το Βρετανό Διευθυντή Προξενικών Υποθέσεων Ελλάδας – Κύπρου, κ.Gary Nicholls και την Υποπρόξενο της Βρετανίας στη Ρόδο και Κω, κ. Ράνια Κοσσιώρη.

O κ. Gary Nicholls πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του σχετικά με τις ελληνοκυπριακές υποθέσεις και ο σκοπός της επίσκεψής τους πέραν από εθιμοτυπικός, ήταν ουσιαστικός για τη συνεργασία του Βρετανικού Προξενίου με τη Νέα Περιφερειακή Αρχή με κύριο ενδιαφέρον από μέρους του την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών που ζουν στη Ρόδο.

Ο κ.Χ. Κόκκινος επεσήμανε στον κ. Gary Nicholls ότι η Ρόδος και τα νησιά της Δωδεκανήσου εκπέμπουν διαχρονικά πολιτισμό και έχουν πλούσια ιστορία. Ο ήλιος, η θάλασσα και οι φυσικές ομορφιές σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους δημιουργούν ένα όμορφο και ιδανικό περιβάλλον. Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των νησιών μας στους βράχους του Αιγαίου μεγαλουργούν και προσφέρουν ένα προνομιακό τουριστικό προορισμό. Οι νησιώτες μας έκαναν ατομική αλλά και συλλογική την υπόθεση τουρισμού. Τους χαρακτηρίζει η ευγένεια, η καλοσύνη και η ελληνική φιλοξενία. Οι βρετανοί επισκέπτες βρίσκονται στη Ρόδο και στα νησιά μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον και αυτό το πετυχαίνουμε με τη διαρκή κινητοποίηση, την οργάνωση όλων των κατοίκων, όλων των υπηρεσιών και όλων των εκπροσώπων της πολιτείας (ανάμεσα σε αυτούς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Σήμερα που βρίσκεται στα γραφεία μας, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και πολλοί Έλληνες παρουσιάζουν τα νησιά μας και τη χώρα μας στη μεγάλη τουριστική έκθεση «World Travel Market» που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Κόκκινος, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του κ.Nicholls στην Κύπρο, υπενθύμισε ότι η Λευκωσία είναι η μοναδική χωρισμένη στα δύο πρωτεύουσα κράτους λόγω της τουρκικής εισβολής 40 χρόνια πριν.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας και σήμερα δείχνει τη βαρβαρότητα και τις επεκτατικές της τάσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει δίκαιη λύση στο Κυπριακό, αυτή την οποία επιθυμούν οι κάτοικοι της Κύπρου και όχι οι εισβολείς.

Τέλος, ο κ.Κόκκινος θύμισε στον κ. Nicholls ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας είναι επί σειρά ετών άριστες και τους δύο λαούς τους ενώνουν κοινοί αγώνες. Επίσης, όπως χιλιάδες επισκέπτες από τη Βρετανία έρχονται στην Ελλάδα και στα νησιά μας συμβαίνει και το αντίστροφο, δηλαδή πάρα πολλοί Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βρετανία.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα