Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΛογοτεχνίαΠαρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά»

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά»

- Διαφήμιση -

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.), στα πλαίσια των δράσεων του για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της  δημιουργίας και προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00’ στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο με κεντρική ομιλήτρια – opinion leader την Οινολόγο – Συγγραφέα,  κα Μηταρεά Νίκη όπου θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά».

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :

Βασίλης Καλλίδης – Σεφ, Συγγραφέας

- Διαφήμιση -

Νίκος Χριστοφόρου – Σεφ, Πρόεδρος Αρχιμαγείρων ν. Δωδεκανήσου & Κυκλάδων

Εύη Χατζησταμάτη – Οινολόγος, Δευθύντρια Παραγωγής ΚΑΙΡ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Δικτύου AEGEANCUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είναι  η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο δίκτυο AEGEANCUISINE μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη – πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» –  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα