Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.2 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΈκθεση Ιστορικού Υλικού του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου

Έκθεση Ιστορικού Υλικού του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου

- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου διοργανώνουν έκθεση ιστορικού υλικού με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Η Έκθεση θα στεγαστεί στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου από τις 19 έως και τις 23 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αποσπάσματα από ομιλίες των Ανδρέα Παπανδρέου και Γεωργίου Παπανδρέου και άλλο ανέκδοτο υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά, όπως αυθεντικά χειρόγραφα, επιστολές, προσωπικές σημειώσεις κ. ά, διαμορφώνοντας ένα ιστορικό ψηφιδωτό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και των αγώνων του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας.

Παρουσιάζονται επίσης αποσπάσματα από ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου για την οικονομία, την κοινωνία, την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία τα οποία αναδεικνύουν τις αλλαγές και το έργο των Κυβερνήσεών του.

- Διαφήμιση -

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση.

Αξίζει να τονιστεί ότι σκοπός της Έκθεσης είναι οι παλαιότεροι να ανακαλέσουν στη μνήμη τους γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και  είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο, αλλά και οι νεώτεροι να «ανακαλύψουν» μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης στη δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων των Ελλήνων, αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα