Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

- Διαφήμιση -

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου προσκαλεί τους Δωδεκανήσιους ποιητές, καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς φορείς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2016, ημέρα Κυριακή με την ευκαιρία εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ποίησης (31η Μαρτίου).

Η πανελλήνια / παγκόσμια εκδήλωση ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2016, (στη Ρόδο θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2016, σε χώρο που θα ανακοινωθεί), που είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ, σε 21 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Συνδιοργανωτής θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και το Δίκτυο Εθελοντών https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools (Πρόκειται για εθελοντές ενημέρωσης και επικοινωνίας με αρκετά μεγάλο ακροατήριο).

Η εκδήλωση θα λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και θα έχει διεθνή αντίκτυπο διότι θα την αναλάβει και θα την διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν, του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων αλλά και το ΡΕΝ Ιντερνάσιοναλ. Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος, διότι μέσω της ποίησης θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.

- Διαφήμιση -

 

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ και το πρόγραμμα δυνατόν να περιλαμβάνει:

  1. ζωντανή μουσική,
  2. έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες ή
  3. βιντεοκλίπ με θέμα τις πολλές δύσκολες φάσεις της προσφυγικής Οδύσσειας (φυγή από εμπόλεμη ζώνη, πορεία προς το άγνωστο, επιβίβαση σε πλωτά μέσα, ταξίδι, διάσωση, άφιξη στα νησιά του Αιγαίου, πορεία στα Βαλκάνια) και
  4. απαγγελίες ποιημάτων / ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα ποιητή

(Ο ιστότοπος RefugeesWelcomeGR από τις 10 Μαρτίου θα σπινάρει την εκδήλωση αναρτώντας καθημερινά ένα ποίημα με το πλήρες πρόγραμμα που θα το βάλει στον διαδραστικό πανελλαδικό χάρτη που συντηρεί.)

Στις 15 Μαρτίου θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, για να μάθει το πανελλήνιο τους χώρους όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή να στείλουν email: konstfamily@hotmail.com  ή να τηλεφωνήσουν στο 6977702484

 

- Διαφήμιση -

                                                                                   Το Δ.Σ. της Σ.Γ.Τ.Δ.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα