Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.7 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / ΣυνέδριαΤρίτη ομιλία του Studium Generale 2016: Βάσω Κιντή – ‘Νόμιμο και ηθικό....

Τρίτη ομιλία του Studium Generale 2016: Βάσω Κιντή – ‘Νόμιμο και ηθικό. Η ηθική στη δημόσια ζωή’

- Διαφήμιση -

Νόμιμο και ηθικό. Η ηθική στη δημόσια ζωή 

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Ό,τι είναι ηθικό είναι και νόμιμο; Τι είναι ηθική και ποια η θέση της στη δημόσια ζωή & πολιτική; Πόσες φορές δεν κάναμε αυτές τις ερωτήσεις; Τα τελευταία χρόνια, με τις καταστάσεις που ζούμε, τα ερωτήματα αυτά έρχονται και ξανάρχονται όλο και πιο έντονα. 

Όλα τα ανωτέρω θα εξεταστούν στην τρίτη ομιλία του Studium Generale 2016 που διοργανώνει η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Βάσω Κιντή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Θέμα: “Νόμιμο και ηθικό. Η ηθική στη δημόσια ζωή” 

- Διαφήμιση -

“Η ηθική είναι, στη χώρα μας, μια έννοια παρεξηγημένη. Τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με μια συντηρητική προσκόλληση σε κατεστημένες αντιλήψεις, συχνά θρησκευτικού χαρακτήρα, και είτε απορρίπτεται ως περιττή και επιβλαβής ηθικολογία είτε προβάλλεται ως άμυνα απέναντι σε εξελίξεις που θίγουν τον πυρήνα παραδοσιακών αρχών και αξιών. Η ηθική ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται ότι συνιστά έναν δεδομένο και απρόσβλητο δογματικό κανόνα αλλά ως ένα πεδίο όπου αξιολογούνται και κρίνονται αξίες και αρχές σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο”. 

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 

Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Ελεύθερη είσοδος

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.