ΑρχικήΕκδηλώσειςΠαραδοσιακές & Θρησκευτικές ΓιορτέςΑναβίωσε το έθιμο των λαμπαδηφοριών στην Κρητηνία

Αναβίωσε το έθιμο των λαμπαδηφοριών στην Κρητηνία

Για άλλη μία χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού αναβίωσαν το έθιμο των λαμπαδηφοριών γιορτάζοντας την επέτειο της επανάστασης του 1821 με τον πιο λαμπρό τρόπο.

Πλήθος κόσμου απ’ όλα τα μέρη της Ρόδου παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό και μετά το πέρας, όλοι με δάδες στα χέρια και με συνοδεία της φιλαρμονικής διάβηκαν τους δρόμους του χωριού, όπου και κατέληξαν στην σημαιοστολισμένη πλατεία για να γιορτάσουν όλοι μαζί.

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος δίνοντας έμφαση στο λόγο του,  πόσο σπουδαίο και αναγκαίο είναι να κρατάμε τη φλόγα της ειρήνης στα χέρια μας αλλά και να διατηρούμε τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας, συνεχάρη τους φορείς του χωριού για την όμορφη εκδήλωση. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα για την 25ης Μαρτίου και ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπους μας.

Ακολούθησαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού συλλόγου Κρητηνίας και η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα προς όλους τους παρευρισκομένους.

Θερμές ευχαριστίες στη φιλαρμονική Κρεμαστής, την Πρόεδρο, το Δ.Σ. και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου γυναικών Κοσκινού, στους επισκέπτες μας και σε όλους όσους βοήθησαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστίες και στην τηλεόραση ΘΑΡΡΙ που κάλυψη την εκδήλωση.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα