ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςΟι Έλληνες Μάστερς Καταπόδης και Γκίνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της...

Οι Έλληνες Μάστερς Καταπόδης και Γκίνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου

Σχετικά άρθρα

Τη διάκριση θα επιδιώξουν οι Έλληνες πρωταθλητές στην κατηγορία «Μάστερς» Λουκάς Καταπόδης και Γιώργος Γκίνης, που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών «UCI Gran Fondo Rhodes Tour», το οποίο θα γίνει από τις 22 έως τις 24 Απριλίου στη Ρόδο με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 25 χώρες.

Διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

Ο 46χρονος Λουκάς Καταπόδης, που ανήκει στον Πήγασο Κυψέλης, θα αγωνιστεί στην κατηγορία 45-49 ετών έχοντας ως στόχο τη διάκριση και την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Περθ της Αυστραλίας από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Καταπόδης κέρδισε πρόσφατα (1-3 Απριλίου 2016) την πρώτη θέση στους «Μάστερς» στον διεθνή ποδηλατικό γύρο Κύπρου (Πάφος) τριών ΕΤΑΠ, ενώ κατετάγη τρίτος στη γενική κατάταξη. Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος 240 αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του πρωταθλητή του Πήγασου Κυψέλης: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τον Γιώργο Λεβεντάκη με τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ. UCI Gran Fondo). Θα προσπαθήσω να διακριθώ στην κατηγορία μου και να προκριθώ στα τελικά του Περθ της Αυστραλίας».

Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος ξεχώριζε για αρκετά χρόνια ως αθλητής του Π.Ο. Πατρών, είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τον Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρόδου, αφού στην Κύπρο έτρεξε στα τρία ΕΤΑΠ σε διάστημα τριών ημερών περισσότερα από 267 χιλιόμετρα.

Ο 52χρονος Γιώργος Γκίνης είναι άλλος ένας Έλληνας ποδηλάτης που έχει ως στόχο την πρόκριση στο Περθ και τη νίκη στην κατηγορία του (50-54 ετών).

Ο αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Θησέα κέρδισε την περασμένη Κυριακή το 3ο Αττικό Κύπελλο ποδηλασίας «Μάστερς» και προηγείται στη γενική ατομική κατάταξη του Αττικού Κυπέλλου (θα γίνουν άλλα δύο).

Γκίνης: «Διαφήμιση για την Ελλάδα το UCI Gran Fondo Rhodes Tour»

Ο Γιώργος Γκίνης, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος και έχει ξεχωρίσει σε μεγάλους αγώνες (βαλκανικούς, ευρωπαϊκούς γύρος κ.τ.λ.) με τον Λ.Ο.Α.Σ. Δυτικής Αττικής τόνισε ότι «ο αγώνας της Ρόδου είναι παγκόσμιας εμβέλειας και διαφημίζει την Ελλάδα παντού. Προσωπικά έχω ως στόχο να επικρατήσω στην κατηγορία μου (σ.σ. ηλικιακή) και να διακριθώ στη χώρα μου, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου αγώνα στη χώρα μας».

Οι ηλικιακές κατηγορίες

Να αναφέρουμε τις κατηγορίες στις οποίες θα πάρουν μέρος οι ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες που θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας ερασιτεχνών της Ρόδου, καθώς και το πρόγραμμα της σπουδαίας αυτής αθλοτουριστικής διοργάνωσης (22-24 Απριλίου).

Πιο συγκεκριμένα θα μετάσχουν αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες «Μάστερς» και «Ελίτ», όπως, βεβαίως, και ερασιτέχνες ποδηλάτες ηλικιακά ως εξής: «19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+.

Θα διεξαχθεί, επίσης, και ένας αγώνας δρόμου αντοχής 65 χιλιομέτρων με την επωνυμία «Open εμπειρίας (experience)» για ανεξάρτητους αθλητές και αθλήτριες, που θα αγωνιστούν ηλικιακά ως εξής: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+.

Το πρόγραμμα του «UCI Gran Fondo Rhodes Tour»

Το πρόγραμμα του «UCI Gran Fondo Rhodes Tour», με σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων το δημαρχείο Ρόδου, έχει εξής:

– Παρασκευή 22 Απριλίου στις 15:45 αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 21 χλμ.

– Σάββατο 23 Απριλίου στις 13:00 αγώνας αντοχής απόστασης 95 χλμ.

– Κυριακή 24 Απριλίου 09:00 αγώνας αντοχής 113 χλμ.

– Κυριακή 24 Απριλίου 09:15 αγώνας αντοχής experience 65 χιλιομέτρων

Να επισημάνουμε ότι και στους τρεις πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρόδου, όπως και στη γενική ατομική κατάταξη θα υπάρξει πρόκριση σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με ποσοστό 25% των συμμετεχόντων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Περθ της Αυστραλίας από 1-4 Σεπτεμβρίου του 2016.

Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                             Το Γραφείο Τύπου της Διοργάνωσης

pagosmio-kipello-podilasias02

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα