Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονΑπόλυτα επιτυχής αποδείχθηκε η πεζοπορία στους πρόποδες του Φιλέρημου

Απόλυτα επιτυχής αποδείχθηκε η πεζοπορία στους πρόποδες του Φιλέρημου

- Διαφήμιση -

Απόλυτα επιτυχής, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, αποδείχθηκε η πεζοπορία των 6,5 χλμ. περίπου, στον ευρύτερο δασικό και αγροτικό περιβάλλοντα χώρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Φιλέρημου και κάτω από αυτούς, που έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου και την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας. Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 09:00 π.μ., από τον χώρο μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα Παστίδας, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ ένας απρόσμενα μεγάλος αριθμός πεζοπόρων ακολούθησε την πανέμορφη αυτή διαδρομή, γεγονός που δημιουργεί τις βάσεις ώστε να θεσμοθετηθεί πλέον ο ευρύτερος χώρος ως «πεζοπορικός προορισμός».

Η ημέρα ήταν θαυμάσια και οι φυσικές παραστάσεις που απεκόμισαν οι πεζοπόροι μας ιδανικές. Πολλές από αυτές απαθανατίστηκαν και κοινοποιούνται με το παρόν Δελτίο Τύπου, για να καταδείξουν ακριβώς την ομορφιά αυτής της εξαίρετης διαδρομής.  Κάπου στο μέσον της, ο γεωπόνος κ. Πετράκης Εμμ., προσφέρθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, να μιλήσει για θέματα σχετικά με την χλωρίδα που φύεται στην περιοχή, ενώ απάντησε επίσης και σε γενικότερα ερωτήματα και απορίες των πεζοπόρων που σχετίζονται με θέματα της αρμοδιότητάς του. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Η πεζοπορία μετά από δίωρο περίπου, κατέληξε και πάλι στην αφετηρία και ειδικότερα στον χώρο που βρίσκεται πίσω από τα Γραφεία του Κοινοτικού Καταστήματος Παστίδας, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας, φρόντισε να προσφέρθουν γευστικοί μεζέδες σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Το Καμάρι» απέδειξαν τις χορευτικές ικανότητές τους. Εδέσματα επίσης των επιφανών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, της εταιρείας «Απλώς» & της εταιρείας «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου», διανεμήθηκαν δωρεάν. Την ίδια στιγμή το πρόσφατα ανακαινισθέν «Παραδοσιακό-Λαογραφικό Σπίτι Παστίδας», στο κέντρο του χωριού ήταν ανοικτό  προς επίσκεψη.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της αθλητικής – πολιτιστικής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, τα εξαίρετα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου) και του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, που συνόδευσαν και εξασφάλισαν απόλυτα την ασφαλή περαίωση και αυτής της πεζοπορίας μας, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Παστίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Το Καμάρι» και του Αθλητικού Συλλόγου Παστίδας «Αστέρας» που συνέδραμαν θετικά σε όλες τις φάσεις της εκδήλωσης. Ιδιαιτέρως επίσης τις ιδιωτικές εταιρείες «Απλώς» και «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου», για την ευγενική προσφορά τους, όπως επίσης και την εταιρεία «Όμορφος», που συνέβαλε στο καλαίσθητο «στήσιμο» του μπουφέ.

- Διαφήμιση -

Η συνολική εκδήλωση στηρίχθηκε εμπράκτως από την καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδημαρχία Δήμου Ρόδου για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού.

(Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν Δελτίο Τύπου είναι ευγενική προσφορά του φίλου της πεζοπορίας, κ. Αναστασά Παναγιώτη.)

Ανανεώνουμε τέλος το «πεζοπορικό ραντεβού» μας, με μια εξαίρετη διαδρομή εντός του πανέμορφου φυσικού τοπίου που δημιουργείται κάτω από τις επιβλητικές κατακρημνισμένες ορεινές διαστρωματώσεις του Ακραμίτη, στα αρχαία «χνάρια» του, πάλαι ποτέ, Αρχαίου Δήμου Κυμισαλέων, με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εντός του Οκτωβρίου και σε ημερομηνία που θα κοινοποιηθεί, εγκαίρως, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

                                                         ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

                                             Δ/ΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

- Διαφήμιση -

                                                                          ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

 

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις