ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςO Ναυτικός Όμιλος Ρόδου έκοψε την πίτα του

O Ναυτικός Όμιλος Ρόδου έκοψε την πίτα του

- Διαφήμιση -

Με την ευχή να φωτιστούν οι καρδιές και να επέλθει η πνευματική αναγέννηση όλων των πιστών μέσω του λυτρωτικού μηνύματος της βάπτισης του χριστού, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου τίμησε και φέτος με τη … δέουσα θρησκευτική κατάνυξη τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων στην πολυμορφική εγκατάστασή του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΝΟΡ με ανοιχτή πρόσκληση μέσω του τύπου κάλεσε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τη κοπή της βασιλόπιτας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της εκδήλωσης,δεν επέτρεψαν να γίνει η κοπή στον προαύλιο χώρο και χρησιμοποιήθηκε η αίθουσα του εντευκτηρίου.

Την κοπή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κκ. Κύριλλος με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού,των βουλευτών του Νομού μας κυρίων Γάκη Δημήτρη και Κόνσολα Μάνου,του Δημάρχου κ. Χατζηδιάκου Φώτη,του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Κουνάκη Παναγιώτη,του διοικητή της 8ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Αργυρίου Ιωάννη, ο υπολιμενάρχης  του κεντρικου Λιμεναρχείου της Ρόδου Υποπλοίαρχος κ. Πρέντζας Γεώργιος,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός,η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου,η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κυρία Άννα Ζωάννου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,Οργανισμών, αθλητικών Σωματείων,των προπονητών,των αθλητών και των μελών του ΝΟΡ και πλήθους συμπολιτών μας.

- Διαφήμιση -

Μετά την κοπή ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε για καλή υγεία, δύναμη και επιτυχίες στο Δ.Σ του ΝΟΡ, στους αθλητές, στους προπονητές και στα μέλη του.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Ομίλου λέγοντας ότι,Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1947 αμέσως μετά την ενσωμάτωση της  Δωδεκανήσου  στην Ελλάδα.Ο απόηχος της οικονομικής κρίσης  που πλήττει την Ελληνική κοινωνία έχει επιφέρει δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος, αλλά και άλλα,πιο ανησυχητικά,όπως η εντεινόμενη βία και ο καταιγισμός των προκλήσεων στη νεολαία που μας αναγκάζει να δράσουμε και να αντιδράσουμε και να μην εγκαταλείψουμε τις ευγενικές αθλητικές μας φιλοδοξίες.Σε αυτή τη ¨Σχέση ευθύνης¨ με την κοινωνία ο ΝΟΡ επεκτείνει και ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και προστασία του κοινωνικού ιστού.

Γνωρίζετε καλά ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου,τον οποίο υπηρετούμε όλοι μας με πίστη και αφοσίωση,είναι κάτι παραπάνω από ένα καταξιωμένο αθλητικό σωματείο,είναι νοοτροπία, είναι η ενεργή παρουσία,είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

Ουσιαστικά εδώ κτυπάει η καρδιά της Ναυταθλητικής συνείδησης ολόκληρου του Νησιού μας.Ενός Νησιού που από την αρχαιότητα έως σήμερα πιστεύει στον αθλητισμό,ελπίζει στον αθλητισμό,βρίσκει στον αθλητισμό τον ακριβή συνδυασμό πνεύματος και συγκίνησης.

Με την ευγένεια και την εργατικότητα που μας χαρακτηρίζει κερδίσαμε την αγάπη σας και με τη σοβαρότητά μας κατακτήσαμε την εμπιστοσύνη των μελών και της κοινωνίας.

Η Διοίκηση του Ν.Ο. Ρόδου δουλεύει γρήγορα και αποφασιστικά για την εκπλήρωση των προσδοκιών που έχει θέσει ώστε να πάψει ο Ν.Ο.Ρ. να βρίσκεται στην κατάσταση που είχε περιέλθει.

- Διαφήμιση -

Εισπράξαμε τη προτροπή των μελών μας να προχωρήσουμε με αισιοδοξία,υψηλές προσδοκίες και αποφασιστική δράση στα άμεσα προβλήματα που έχουν προκύψει ώστε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα.

Μολονότι ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου στερείται των εκ της μισθώσεως προσδοκώμενων εσόδων του έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Παρ’ όλα αυτά,καταβάλλουμε καθημερινά με εθελοντική εργασία και πιστή εφαρμογή των αρχών μας,κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου,να διατηρήσουμε ζωντανό οργανισμό,τον ιστορικό μας όμιλο,που για δεκαετίες προάγει τον αθλητισμό στο νησί μας και παρέχει στους συνδημότες μας,τη νεολαία και τα μικρά παιδιά,με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία στις ευπαθείς,αλλά και σε ειδικές κατηγορίες της κοινωνίας ομάδες,τη δυνατότητα να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν,να απασχοληθούν δημιουργικά,αλλά ακόμη και να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους.Και δεν πρόκειται να καμφθούμε από εξόφθαλμες κατευθυνόμενες και προδήλως προσχηματικές ενέργειες οι οποίες προσβάλουν παράφορα την τιμή και την υπόληψή μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός Νεκτάριος και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου να μπορεί να στέλνει τους αθλητές του σε υποχρεωτικούς αγώνες και μάλιστα λυπήθηκε πάρα πολύ που άκουσε ότι το 2016 αθλητές του ΝΟΡ,που είχαν προκριθεί για τους Αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα, δεν μπόρεσαν να μεταβούν για να αγωνισθούν ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία  να δείξουν τις δυνατότητές τους,διεκδικώντας θέσεις στις εθνικές ομάδες αλλά και άλλες διακρίσεις γενικότερα,που είχαν βάλει στόχο και για τον οποίο τόσο πολύ είχαν δουλέψει όλο το χειμώνα,με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα,που είναι η ζωή τους και αγαπάνε πάρα πολύ.Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρόδο για να ελέγξει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και φυσικά και την εγκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος Φώτης που συνεχάρη το Δ.Σ. για την προσπάθεια που καταβάλουν για την λειτουργία του Ομίλου ώστε να μπορούν στα θερινά τμήματα εκμάθησης ναυταθλημάτων να προσέρχονται περίπου επτακόσια παιδιά από ηλικία δυόμιση χρονών και πάνω,να προσφέρεται δωρεάν άθληση στα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου,αλλά και σε ειδικές κατηγορίες της κοινωνίας ομάδες,με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία στις ευπαθείς,δίνοντας τη δυνατότητα να αθληθούν,να κοινωνικοποιηθούν,να απασχοληθούν δημιουργικά,αλλά ακόμη και να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους..

Τον λογά πήραν ακόμα οι βουλευτές μας Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας,ο  αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος Χαράλαμπος και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας  εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κουνάκης Παναγιώτης που συνεχάρηκαν το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου για την αθλητική δραστηριότητά του αλλά και για το κοινωνικό του έργο.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κουνάκης Παναγιώτης μας βεβαίωσε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει μέχρι τώρα,δηλαδή να είναι πάντα δίπλα μας.

- Διαφήμιση -

Τελειώνοντας ο πρόεδρος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία,ευτυχία και προκοπή το νέο έτος 2017.Επίσης ανακοίνωσε ότι οι δυο βασιλόπιτες και τα γλυκίσματα ήταν προσφορά του PANE DI CAPO,η πρώτη τυχερή Καραμπή Μαρία,κέρδισε μια διανυκτέρευση για δυο άτομα στο ξενοδοχείο Elafos, ένα ξενοδοχείο αλπικού στιλ μέσα στο καταπράσινο δάσος του Προφήτη Ηλία,προσφορά της επιχείρησης που το διαχειρίζεται και η δεύτερη τυχερή,Παρίση Μαρία,ένα Μήνα δωρεάν μαθήματα στα τμήματα του ΝΟΡ .

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις