Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςΟ Μαραθώνιος Ρόδου στηρίζει τον Εθελοντισμό της Ζωής

Ο Μαραθώνιος Ρόδου στηρίζει τον Εθελοντισμό της Ζωής

- Διαφήμιση -

H Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία,που διοργάνωσε για το 2017 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Μέλη της, όπως και της Εκτελεστικής Επιτροπής, βρέθηκαν στο «Νεστορίδειον Μέλαθρον» της Ρόδου και πρόσφεραν αίμα, ενώ έγιναν και δότες μυελού των οστών.

Είναι γνωστό,ότι ο Μαραθώνιος Ρόδου,η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Νότιο Αιγαίου τα τελευταία τρία χρόνια,ενισχύει τον Εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά και βοηθά στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής.

- Διαφήμιση -

Όπως πέρσι,έτσι και εφέτος,η Επιτροπή αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ.

Στην πλατεία Δημαρχείου,την Κυριακή 9 Απριλίου 2017,κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου και των άλλων αγώνων (Ημιμαραθώνιο,10.000μ.,5.000μ. και 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) θα στηθεί ειδικό περίπτερο,από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα,θα γίνουν λήψεις για δείγματα μυελού των οστών.

«Είναι υποχρέωση μας να ενισχύουμε τον Εθελοντισμό,όπως και υποχρέωση όλων μας στην κοινωνία»,είπε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής,Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

«Τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε,αλλά μπορούμε να την χαρίσουμε, αφιερώνοντας 10 μόνο λεπτά από τον χρόνο μας»,τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου κ. Φιλήμονας Νικολάου.

 

- Διαφήμιση -

AΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                    ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα