Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΣυνάντηση Δημάρχου Ρόδου με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου με τον κεντρικό Αντιπρόσωπο για την Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κο. Philippe Leclerc,παρουσία της Αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας κας. Άννας Ζωάννου,του Γενικού Γραμματέα του Δήμου,της υπεύθυνης συντονισμού της Υ.Α. για τα νησιά κα. Nicole Epting,του εκτελούντος χρέη συνδέσμου της Υ.Α. με τις αρχές κου. Γιώργου Τσαρμπόπουλου και της υπεύθυνης της Υ.Α. για τη Νότια Δωδεκανήσο κα. Αριάδνης Σπανάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των θέσεων της Υ.Α. για τη διαχείριση του προσφυγικού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο,καθώς και η ενημέρωση του κου Leclerc για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ρόδου στη διαχείριση των προσφύγων.Ιδιαίτερη μνεία στη συνάντηση έγινε για το γεγονός ότι ο Δήμος Ρόδου με επιτυχία διαχειρίστηκε περί τους 20.000 διερχόμενους πρόσφυγες από τον Αύγουστο του 2015 χωρίς καμία απολύτως οικονομική στήριξη από την κεντρική Κυβέρνηση,με ομάδες εθελοντών να αναλαμβάνουν τη στελέχωση του πρόχειρου κέντρου προσωρινής παραμονής στα Σφαγεία.Ο κος. Leclerc ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι η Υ.Α. θα προχωρήσει στη μεταστέγαση 40 προσφύγων σε μισθωμένη ξενοδοχειακή μονάδα προκειμένου να αποσυμφορήσει το Κέντρο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου,μιλώντας και με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου,για άλλη μια φορά τόνισε ότι αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του η μη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης (hot spot) ή επαναπροώθησης προσφύγων ούτε στη Ρόδο ούτε σε κανένα άλλο νησί,αφού λόγω γεωγραφίας αλλά και τουρισμού,τα νησιά δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ξενάγησε τον κο. Leclerc στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, προκειμένου να διαπιστώσει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Δήμο Ρόδου και τους εθελοντές για την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους πρόσφυγες που διαμένουν ή εξυπηρετούνται στο συγκεκριμένο Κέντρο.Παράλληλα ο κος Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον κο. Leclerc ότι στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνεται η άμεση παραχώρηση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων προς αξιοποίηση μέσω διαγωνισμού.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα