Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
12.8 C
Rhodes

Πεζοπορία στη Δαματριά

- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Ρόδου,μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Δαματριάς με την ευγενική σύμπραξη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου,του Αθλητικού Ομίλου “ΔΗΜΗΤΡΑ” Δαματριάς,του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαματριάς “ΚΑΛΛΙΓΕΝΕΙΑ”,των Συνοδοιπόρων Δαματριάς,καθώς και μελών των εθελοντικών ομάδων του “Σώματος Σαμαρειτών,Διασωστών,Ναυαγοσωστών” του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ. συνδιοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 30 Απριλίου 2017,στις 11:00 το πρωί,με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δαματριάς,σε δασικό-αγροτικό δρόμο σε καλή κατάσταση,απόστασης 7,5 χλμ. περίπου,διάρκειας δύο ωρών περίπου.

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας με ήπιες αναβάσεις και βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των διοικητικών ορίων Δαματριάς (δείτε συνημμένο δορυφορικό χάρτη).Η περιοχή είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και χαρακτηρίζεται από ήπια αγροτουριστική ανάπτυξη.Φέρει δε ίχνη περισσοτέρων ιστορικών περιόδων.

Κατά τη διαδρομή θα υπάρχει ενημέρωση από τους συνδιοργανωτές σχετικά με την πανίδα, χλωρίδα αλλά και την ιστορία της περιοχής.

Θα μεσολαβήσει σύντομη ενημερωτική περιήγηση στους χώρους της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού όπου θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα και ποτά.

- Διαφήμιση -

Προτείνεται ο κάθε επισκέπτης να φορά κατάλληλα ρούχα,παπούτσια πεζοπορίας και καπέλο, και να έχει μαζί του ρούχα αλλαγής.

Παιδιά είναι ευπρόσδεκτα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε αυτό τον ωραίο περίπατο.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να γνωρίσετε τον τόπο μας,τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό του.

 

                                                                                        Ο Πρόεδρος της

- Διαφήμιση -

                                                                            Τοπικής Κοινότητας Δαματριάς

                                                                                       Μιχάλης Πηδιάκης

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις