ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσικήΜουσικές Κυριακές με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Μουσικές Κυριακές με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Η Δεύτερη Μουσική Κυριακή στις 23 Ιουλίου ήταν ακόμα μία μοναδική βραδιά για το πλήθος κόσμου που την απόλαυσε στον υπέροχο προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου Μαγίστρου.

Η μαγεία του χώρου σε συνδυασμό με την μαγεία των μελωδιών που ακούστηκαν από τους πραγματικά εξαίρετους μουσικούς, κράτησε τον κόσμο καθηλωμένο μέχρι αργά το βράδυ.

Στο 1ο μέρος της συναυλίας το Zohar Fresco Trio, ταξίδεψε το κοινό με πρωτόγνωρα συναρπαστικά και πολύπλοκα ακούσματα κρουστών, που συνόδευε με την μοναδική μελωδική ερμηνεία του στο τραγούδι ο  Zohar Fresco, περιζήτητος κρουστός μουσικός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί του ο Mark Mushayev, ένας επίσης εξαιρετικός κρουστός από το Ισραήλ και ο Χρήστος Μπάρμπας, δεξιοτέχνης του νέυ και ιδρυτής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Καταλονία της Ισπανίας.

Στο 2ο μέρος το Trio Lopez- Petrakis-Chemirani με εξίσου συναρπαστικές αλλά και καινοτόμες μουσικές, βασισμένες όμως σε αγαπημένες και γνώριμες μελωδίες της κρητικής παράδοσης και άλλων παραδόσεων στις οποίες έχουν εντρυφήσει, ερμήνευσαν αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις με τη χρήση πολλών και διαφορετικών μουσικών οργάνων, όπου κάποια απ’ αυτά –μεσαιωνικά κυρίως- ακούγαμε και βλέπαμε για πρώτη φορά.

Οι σπουδαίοι μουσικοί Efrén López από τη Βαλένθια της Ισπανίας, Στέλιος Πετράκης από τη Σητεία της Κρήτης, και Bijan Chemirani με καταγωγή από το Ιράν και τη Γαλλία, καταχειροκροτήθηκαν και αυτοί από τον κόσμο, που έφυγε γοητευμένος από μια συναυλία που δεν έχει ξαναζήσει στο νησί της Ρόδου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και την επόμενη Μουσική Κυριακή στις 30 Ιουλίου και πάλι στον μαγευτικό προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου Μαγίστρου στις 9.30 μμ.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα