ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσική5η Μουσική Κυριακή που ολοκληρώθηκε με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

5η Μουσική Κυριακή που ολοκληρώθηκε με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Στον υπέροχο και επιβλητικό αύλειο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου δόθηκε  η 5η συνεχόμενη Συναυλία, που διοργανώνουν για όλο το καλοκαίρι στο νησί της Ρόδου το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με τον Δήμο-ΔΟΠΑΡ, με τον τίτλο “Μουσικές Κυριακές”.

Οι συναρπαστικές μελωδίες και οι υπέροχες φωνές από το “Martha Mavroidi Quartet” με τους εξαιρετικούς Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα, φωνή), Στρατή Ψαραδέλλη (κεμεντσέ, πολίτικη λύρα), Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο), Κώστα Μερετάκη (κρουστά), ταξίδεψαν και συγκίνησαν τον κόσμο με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο μέρος το “Harris Lambrakis Quartet “με τους σπουδαίους μουσικούς Χάρη Λαμπράκη- Νέυ, Δημήτρη Τσεκούρα-κοντραμπάσο, Δημήτρη Θεοχάρη-πιάνο και  Νίκο Σιδηροκαστρίτη-τύμπανα, μας χάρισαν ακούσματα μοναδικά, αποτέλεσμα μειξης διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων με εξαιρετική δεξιοτεχνία και σεβασμό στο κάθε είδος μουσικής που ερμήνευαν.

Για άλλη μια φορά το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το Καστέλο, άκουσε μοναδικές και διαφορετικές μουσικές και είδε σημαντικούς μουσικούς που για πρώτη φορά εμφανίζονται στο νησί μας.

Οι Μουσικές Κυριακές συνεχίζονται με την επομένη στις 20-8-2017, στον Προμαχώνα του Παλατιού.

ΦΩΤΟ: Νίκος Χατζηκαλημέρης

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα