ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΟ Δήμαρχος βράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Ο Δήμαρχος βράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το Δέντρο είχε τη δική του ιστορία»

Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκιου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στην αίθουσα εθιμοτυπίας, η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το ΚΕΚ. Γ. Γεννηματάς και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, με θέμα «Το Δέντρο είχε τη δική του ιστορία»

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους συντελεστές, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έκθεσης ζωγραφικής, με τη συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα το περιβάλλον. Επισήμανε ότι «οι δράσεις αυτές είναι σημαντικές, διότι περνάνε μέσα από τα σχολεία, εμπεριέχουν σημαντικά μηνύματα και με πρωτοπόρους τα παιδιά, διαχέονται στην κοινωνία» και στη συνέχεια παρότρυνε τα μέλη του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος», να επαναλάβουν ανάλογες δράσεις. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μέσα από τις εικόνες και τα κείμενα, έχετε στείλει σπουδαία μηνύματα τα οποία ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να αξιολογήσει ξεχωριστά» ανέφερε απευθυνόμενος στα παιδιά. Στη συνέχεια ο κ Χατζηδιάκος, πρότεινε – με τη συνδρομή του δήμου Ρόδου – τη δημιουργία εντύπου με τη βιβλιοδεσία των 48 έργων των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν.

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της «Διόδου» κος Σάββας Καλαθενός και ο πρόεδρος του πανροδιακού συλλόγου στις ΗΠΑ κ. Ηλίας Τομάζος.

Επαίνους απένειμαν οι Αντιδήμαρχοι: Παιδείας Γιάννης Κορωναίος, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο φωτογράφοs Makos η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β΄βαθμιας Ευαγγελία Μουλά, ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ. Γ. Γεννηματάς Κώστα Χατζηδάκης, το μέλος του Δ.Σ. Διόδου Δημήτρης Κλαδογένης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Τρέχας.

Η κυρία Μαρίνου Ιωάννα επιστημονικά υπεύθυνη της «Διόδου», περιέγραψε στην αρχή της εκδήλωση τη ¨διαδρομή¨ της δράσης αναφερόμενη στα βιωματικά εργαστήρια που υλοποιηθήκαν από τους εργαζόμενους της «Διόδου» στα σχολεία του νησιού μας, καθώς και στην έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο). Συνολικά την επισκέφτηκαν (400) τετρακόσιοι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των συμμαθητών τους, που συμμετείχαν στον 1ο διαγωνισμό φωτογραφίας, όπως και να ψηφίσουν τα 12 επικρατέστερα τα οποία θα δημιουργήσουν ημερολόγιο για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία καθώς έδωσε στους διαγωνιζόμενους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τα όνειρα τους χωρίς περιορισμούς.

Τα 48 έργα – Δέντρα με τις ιστορίες τους, πλημμύρισαν χαρά, θαυμασμό και συγκίνηση τους επισκέπτες που βρήκαν το «δικό τους δέντρο» μέσα στην έκθεση.

Την πρωτοβουλία τίμησαν ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, η Πρόεδρος του ΚΕΚ.Γ. Γεννηματάς κα Χαρίκλεια Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Διόδου» κος Σάββας Καλαθενός, ο περιφερειακός Σύμβουλος κος Δημήτρης Τσοπανάκης.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Φωτογράφος Makos, η φιλόλογος Χαρά Κόντου, η Ευαγγελία Μουλά, η Χαρίκλεια Γιασιράνη και ο Σάββας Καλαθενός.

Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο Mako ο οποίος είχε την επιμέλεια της έκθεσης και στους υπεύθυνους του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου για την φιλοξενία.

rhodes.online

Author: rhodes.online

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =

Πρόσφατα άρθρα