ΑρχικήΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΠανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο διεκδικεί η Ρόδος

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο διεκδικεί η Ρόδος

Τη διεξαγωγή μίας ακόμη μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης διεκδικεί η Ρόδος μετά και τη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο χθες (Τετάρτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζούντο για τη διοργάνωση στο νησί των πανευρωπαϊκών αγώνων.

Με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Στέφανου Κυριαζή, ο δήμαρχος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας τζούντο Δημήτρη Θεοδωρογλάκη, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Νίκο Ηλιάδη και τον Μιχάλη Χατζηνικολάου προπονητή του ροδίτικου αθλητικού ομίλου «Φλόγα» και συζήτησε μαζί τους τη διεξαγωγή στη Ρόδο τον Ιούνιο του 2020 του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο.

Την ίδια διοργάνωση διεκδικούν πόλεις της Ελλάδας και χώρες όπως η Κροατία και η Τουρκία ωστόσο όπως δήλωσε ο δήμαρχος η απόλυτα επιτυχής διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όλα τα τελευταία χρόνια τοποθετεί τη Ρόδο στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος.

Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή των αγώνων στη Ρόδο, ακολούθησαν επισκέψεις τόσο στο Κλειστό Φαληρακίου στο οποίο διεξήχθη και το Final Four του κυπέλλου Βόλεϊ το προηγούμενο διάστημα όσο και στο Κλειστό του Βενετοκλείου για το οποίο όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος θα ξεκινήσει εργολαβία αντικατάστασης φωτισμού, έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Στη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν 300 αθλητές και συνοδοί τους, οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι από την Ιαπωνία και τη Ρωσία ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος το κέρδος των μικρών αθλητών των Ομίλων της Ρόδου «Αγήνορας», «Φλόγα» και «Ζυγός» θα είναι μεγάλο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα