Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
14.3 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΣτη Χίο έφτασαν τα σκάφη της Aegean Regatta

Στη Χίο έφτασαν τα σκάφη της Aegean Regatta

- Διαφήμιση -

Τo λιμάνι της Χίου είναι γεμάτο από τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που γίνεται για 18η χρονιά στο Αιγαίο Πέλαγος και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι του νησιού το απόγευμα της Τρίτης, ήταν το ERYTOS II-COSMOTE oλοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα απόστασης 42 ναυτικών μιλίων από τα Λιμνιά Βολισσού ως τη Χίο.

Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη, τα οποία υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Καράλης αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Παντελής Μπουγδάνος. Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς είχε υποδεχθεί τα 48 σκάφη στα Λιμνιά, ενώ έκανε και τις απονομές στους νικητές του πρώτου σκέλους.

Το ERYTOS II-COSMOTE στο ORC International αλλά και το DRAGON στα ORC Club εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τους ασθενείς ανέμους που έπνεαν στη περιοχή, πήραν τις νίκες στη δεύτερη ιστιοδρομία και μπήκαν στην τριάδα των κατηγοριών τους, με τις δύο πρώτες θέσεις να τις καταλαμβάνουν τα ίδια σκάφη.

- Διαφήμιση -

Αναλυτικά οι νικητές στο δεύτερο σκέλος ήταν:

ORCi

 1. ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο
 2. CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη
 3. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

ΟRC Club

 1. DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη
 2. QUASAR-EUMARIA με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο
 3. ECHIONAS με κυβερνήτη τον Γιώργο Μητρόπουλο

Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:

ORCi

 1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
 2. CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
 3. ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club

- Διαφήμιση -
 1. BLUESCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Σύμπουρα
 2. COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov
 3. DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει παρέλαση του συγκροτήματος τυμπανιστών Brazilionico στην προκυμαία της Χίου και θα ακολουθήσει η απονομή κυπέλλων της διαδρομής Λιμνιά Βολισσού – Χίος.

Το πρωϊ της Πέμπτης, τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για το τρίτο σκέλος της Aegean Regatta από τη Χίο ως το Βαθύ της Σάμου, απόστασης 54 ναυτικών μιλίων.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

Για περισσότερες πληροφορίες:

- Διαφήμιση -

http://www.aegeanregatta.gr

www.facebook.com/Aegean.Regatta

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις