Αρχική Εκδηλώσεις Λογοτεχνία «Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο»

«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο»

0
«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.) και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τζώρτζη Μηλιά:

«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο»
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα:
«Περιβάλλον και εναλλακτικός τουρισμός στο Αιγαίο – Προβλήματα και δυνατότητες ανάπτυξης».
Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 19.00
Στις εγκαταστάσεις του Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ. (, επί της περιμετρικής οδού Ρόδου, πριν τη νέα Μαρίνα υπάρχει η σχετική ταμπέλα)
Ομιλητές:
– Γιάννης Τσιρώνης, τ. αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
– Νίκος Κουμνάκης, αντιπρόεδρος Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.
– Δημήτρης Γρηγοριάδης, αντιπρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου
και ο συγγραφέας Τζώρτζης Μηλιάς
Συντονίζει: Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός ευρωπαϊκού πολιτισμού / Στο Κόκκινο 103.7)

Με τη στήριξη του Συλλόγου Συμιακών Ρόδου
Πληροφορίες: 22410 22222 / 6946 028657

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
Δώδεκα φίλοι ταξιδεύουν με καγιάκ στο Αιγαίο. Ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Πάτμο για να καταλήξουν στη Σύμη. Στην πορεία τους αυτή, συναντούν περιπέτειες και δυσκολίες. Ένα μονόφθαλμο άγριο τράγο, μία ιδιαίτερη γυναίκα που μαγεύει τους πάντες, ένα ναυάγιο, μία σπηλιά που σε κάνει να σκέφτεσαι το θάνατο, σειρήνες, ερημικές παραλίες, κινδύνους και αίσθηση ελευθερίας. Βλέπουν τον ήλιο να δύει μεσοπέλαγα, περπατάνε σε αρχαία μονοπάτια, συνομιλούν με ένα μυστηριώδη γέρο, ερωτεύονται και πλαγιάζουν με όμορφα κορίτσια, κάνουν αναρρίχηση σε απόκρημνες ακτές, παίζουν με τη γάτα του Schrodinger και πλακώνονται στο ξύλο για μερικές μπριζόλες και δύο μπουκάλια κρασί. “Ότι δε με σκοτώνει μου φαίνεται αστείο”, τραγουδάνε φάλτσα οι ταξιδιώτες όταν γλιτώνουν παρά τρίχα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη ενώ ένα λάθος και ένας απίστευτος έρωτας, οδηγούν τον ήρωα, μόνο του πλέον, στην προσωπική του Ιθάκη, τη Σύμη. Στη Σύμη όπου αυτό που θα βρει ο σύγχρονός μας Οδυσσέας είναι οι ρίζες του, ένα πρόβλημα και μια λύση.
Η Ελλάδα του τώρα και η Ελλάδα του Ομήρου ακολουθούν και σημαδεύουν την θαλασσινή αυτή περιπέτεια μαζί με τους στίχους της Οδύσσειας, τα ποιήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε και τους μύθους του Αισώπου. Ένας ύμνος για το Αιγαίο, τα Ελληνικά νησιά και τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ένα υβριδικό έργο, μεταξύ περιπέτειας, φυσιολατρικού οδηγού και στοχαστικής αναζήτησης πλημμυρισμένο από τους χυμούς της ζωής.
Το ταξίδι ξεκινάει στην Πάτμο και καταλήγει στη Σύμη περνώντας από τα περισσότερα από τα νησιά των Δωδεκανήσων, Λειψούς, Αρχάγγελο, Λέρο, Κάλυμνο, Καλόλιμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Αλιμιά και Ρόδο καθώς και τις ακτές της Τουρκίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Τζώρτζης Μηλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Παλιός πρωταθλητής του σκι, έχει ασχοληθεί πολύ με σπορ στη φύση όπως είναι η ορειβασία, το καγιάκ και η αναρρίχηση. Είναι εκπαιδευτικός (χημικός), οδηγός βουνού και έχει γράψει βιβλία που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τα σπορ. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Η Σύμη είναι πράγματι η Ιθάκη του και κάθε χρόνο περνάει τις διακοπές του εκεί, μένοντας στο πατρικό του σπίτι, απολαμβάνοντας τα νερά της, εξερευνώντας τα μονοπάτια της και σκαρφαλώνοντας στα απόκρημνα βράχια της.

Απάντηση