ΑρχικήΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΗ Historica θα έχει ως στάση το χωριό Θεολόγο

Η Historica θα έχει ως στάση το χωριό Θεολόγο

Η ποδηλατική διαδρομή της Historica θα έχει ως στάση το χωριό Θεολόγος της Ρόδου, όπου οι συμμετέχοντες θα σταματήσουν για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του χωριού αλλά και να γευθούν τοπικά εδέσματα. Ο πρόεδρος της κοινότητας Θεολόγου Παναγιώτης Τσαλόλης αναφέρθηκε στη φιλοξενία αλλά και τις ετοιμασίες που θα γίνουν:

-Τι προετοιμασίες θα κάνετε για τους «θρύλους» της ποδηλασίας που θα συμμετέχουν στην Historica;

«Είναι χαρά μας κατ’ αρχήν να υποδεχθούμε στο χωριό μας αθλητές και φίλους της ποδηλασίας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του αθλητικού σωματείου Ιβίσκος και πιο συγκεκριμένα του κ. Βογιατζή για συμμετοχή στη διοργάνωση. Εννοείται ότι οι δυνατότητές μας είναι κάπως περιορισμένες λόγω των δυσκολιών της εποχής μας. Ο σχεδιασμός μας για την υποδοχή των αθλητών συνίσταται στο καλωσόρισμα με τον καλό μας λόγο, στο κέρασμα με αναψυκτικά και τοπικά εδέσματα. Η τοπική κοινωνία θα χειροκροτήσει την είσοδο και τον τερματισμό των αθλητών στην πλατεία του χωριού. Θα φροντίσουμε να τους ευχαριστήσουμε με παραδοσιακά τραγούδια και χορευτική παρουσία από νέους του χωριού μας».

-Πως νιώθετε σαν πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Θεολόγου, που «ιερά τέρατα» της ελληνικής ποδηλασίας θα επισκεφτούν το χωριό σας;

«Φυσικά ξεχωριστή χαρά που θα ανταμώσουμε με κόσμο από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας αλλά και με ξένους αθλητές που θα θελήσουν να πάρουν μέρος. Η φιλοξενία άλλωστε είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ροδίων. Είναι σίγουρο πως εικόνες του παρελθόντος θα τις αναβιώσουμε λόγω την Historica. Ως πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος ιδιαίτερη τιμή για τη δυνατότητα που μας δίνεται να γνωρίσουμε στους συμμετέχοντες τον τόπο μας».

-Κατά πόσο το δημοτικό διαμέρισμα Θεολόγου μπορεί να εκμεταλλευθεί τις φυσικές ομορφιές του τόπου και να διοργανώσει ποδηλατικά γεγονότα;

«Κάθε καινούργιος επισκέπτης είναι για μάς μια ευκαιρία να του γνωρίσουμε τις ομορφιές  της περιοχής μας. Το πέρασμα των αθλητών από τον Άνω Καλαμώνα και η προσέγγιση τους στην Κοιλάδα των πεταλούδων αντιλαμβάνεστε πως είναι μια σταθερή τουριστική προβολή. Είναι πολύ διαφορετικό να γνωρίζει κανείς ένα τόπο από κοντά από ότι θα γνώριζε διαβάζοντας ένα περιοδικό ή από το διαδίκτυο. Και βεβαίως η γνωριμία και το καλωσόρισμα λειτουργεί ως κάλεσμα για φιλοξενία στην περιοχή μας».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το μεγάλο αυτό ποδηλατικό γεγονός, την Historica;

«Θεωρώ πως πρόκειται για σημαντική ευκαιρία προβολής του νησιού μας. Η ιστορία και ο πολιτισμός του παρελθόντος αποτελούν κίνητρα για την προσέλκυση επισκεπτών. Η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί το βασικό στοιχείο της οικονομικής προόδου μας. Αυτή είναι η «σύγχρονη βιομηχανία μας». Κάθε καινούργιος θεσμός είναι καλοδεχούμενος και ως τοπική αυτοδιοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να την στηρίξουμε»

 

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα