ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια«Ευρωεκλογές 2019: Το Μέλλον της Ευρώπης είναι το Μέλλον το δικό σου»

«Ευρωεκλογές 2019: Το Μέλλον της Ευρώπης είναι το Μέλλον το δικό σου»

Στο πλαίσιο του κύκλου «Διάλογοι Πολιτών» η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Ευρωεκλογές 2019: Το Μέλλον της Ευρώπης είναι το Μέλλον το δικό σου», την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στο κατάλυμα της Ισπανίας.

Το 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να διοργανώνει τις πρώτες συναντήσεις, που έγιναν γνωστές ως «διάλογοι με τους πολίτες», σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσα στα επόμενα χρόνια, χιλιάδες άτομα όλων των κοινωνικών στρωμάτων, έλαβαν μέρος σ’ αυτές τις συναντήσεις ερωτήσεων και απαντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται έκτοτε ανελλιπώς. Όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες για να συμμετάσχουν σε διάλογο με τους πολίτες και να αφουγκραστούν τις απόψεις και τις προσδοκίες τους σχετικά με το μέλλον της Ένωσης.

Σε μια καθοριστικής σημασίας περίοδο όπου οι πολίτες θα κληθούμε να αποφασίσουμε τι είδους Ευρώπη επιθυμούμε για το μέλλον, μια καλά τεκμηριωμένη συζήτηση, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούμε σχετικά με τα επιτεύγματα της Ένωσης, τις προκλήσεις και τις μελλοντικές δυνατότητες, πριν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.

- Advertisement -

Στο Διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 40 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Μαρκοπουλιώτης Γεώργιος θα συνομιλήσει με όλους μας και θα αφουγκραστεί τους προβληματισμούς μας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Μαρκοπουλιώτη:

Αφότου προσλήφθηκε στην Επιτροπή το 1987, ο κ. Μαρκοπουλιώτης υπηρέτησε σε σειρά συμβουλευτικών και διοικητικών θέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η περιφερειακή πολιτική, οι θαλάσσιες υποθέσεις, η απασχόληση, η αλιεία και η επικοινωνία. Επίσης, υπηρέτησε στα ιδιαίτερα γραφεία των Eπιτρόπων Bruce Millan και Monika Wulf-Mathies, αρμόδιων για τις περιφερειακές πολιτικές και το ταμείο συνοχής στις Επιτροπές Delors II και Santer, αντιστοίχως. Κατά το διάστημα 2001-2006 διετέλεσε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ το 2006, αφού επέστρεψε στις Βρυξέλλες, διορίστηκε προϊστάμενος της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των Aντιπροσωπειών στα κράτη μέλη. Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ο κ. Μαρκοπουλιώτης εργάστηκε ως επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, ενώ από τον Μάρτιο του 2012 υπηρέτησε ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διάλογο Πολιτών μπορείτε να βρείτε εδώ:

- Advertisement -

https://www.facebook.com/events/1957177824393781/

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σας προσκαλούν σε Διάλογο Πολιτών με θέμα: 

Ευρωεκλογές 2019: Το Μέλλον της Ευρώπης είναι το Μέλλον το δικό σου, με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4/2019 στις 19:00 στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη και είναι ανοικτή για το κοινό.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

  1. poster_rodos2
  2. antiprosop01
  3. antiprosop03
  4. logo_edic_dod
  5. flag_EE
  6. eu_elections

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις

Πρόσφατα άρθρα