Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
26 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓαστρονομία6η Γιορτή «Χρυσόμηλου»

6η Γιορτή «Χρυσόμηλου»

- Διαφήμιση -

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί η 6η Γιορτή Χρυσόμηλου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Καθολικής στ’ Αφάντου.

Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ», επιφυλάσσει στους παρευρισκόμενους γλυκές και αλμυρές γεύσεις, αλλά κυρίως ένα εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Εδέσματα, τοπική γαστρονομία, χορευτικά, αλλά και μουσικές περιπλανήσεις, περιλαμβάνονται – μεταξύ πολλών άλλων – στο πλούσιο πρόγραμμα της διήμερης εορτής, που στόχο έχει την προαγωγή και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της τοπικής παραγωγής και γαστρονομίας, αλλά και του πολιτισμού και εθίμων της περιοχής.

Η εκδήλωση, που θα παρουσιαστεί για τρίτη συνεχή χρονιά από την έγκριτη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Άννα Μ. Σαρρή και τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό καταγόμενη από τ’ Αφάντου Ελεονώρα Μαρία Δοντά, αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), αλλά και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

- Διαφήμιση -

«Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της Ρόδου και όχι μόνο, να έρθουν στ’ Αφάντου το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Ιουνίου 2019, ώστε να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, αλλά και το εξαιρετικό πρόγραμμά μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ» Σταμάτης Παπανικόλας, ευχαριστώντας θερμά τις νοικοκυρές της περιοχής, αλλά και το σύνολο των εθελοντών για την αδιάκοπη προσφορά τους.

Το διήμερο πρόγραμμα της εορτής, περιλαμβάνει παραδοσιακά χορευτικά ανηλίκων και ενηλίκων, παρουσίαση μουσικών παραδοσιακών οργάνων, αλλά και γλέντι.

Στο χώρο θα προσφέρονται γλυκό και μαρμελάδα από χρυσόμηλο, παραδοσιακές τηγανίτες, εδέσματα με βάση το χρυσόμηλο, ψωμί, λικέρ με βάση το πικραμύγδαλο, το λεμόνι και πολλά ακόμη.

Σας περιμένουμε!

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις