Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΈκθεση ζωγραφικής: Ιχνηλασίες Αυτογνωσίας

Έκθεση ζωγραφικής: Ιχνηλασίες Αυτογνωσίας

- Διαφήμιση -

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάζει στην Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, μια αντιπροσωπευτική έκθεση έργων του εξαίρετου κι ευρύτερα αναγνωρισμένου ζωγράφου, όπως επίσης και Ομότιμου Καθηγητή της Ζωγραφικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του κ. Σωτήρη Σόρογκα.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που διαθέτει μεγάλη παιδεία και καλλιέργεια, παραμένοντας σεμνός κι έχοντας κάνει πράξη μια από τις βασικές του προτεραιότητες, που δεν ήταν άλλη από την ανάγκη του να βοηθήσει πολιτισμικά και ποικιλοτρόπως τις νεώτερες γενιές, πράγμα που απέδειξε με την πολύχρονη κι επιτυχημένη παρουσία του ως Δάσκαλος. Ένας υποδειγματικός Δάσκαλος, με συναίσθηση ευθύνης του ρόλου και των καθηκόντων του, στοιχεία που συμπληρώνονται άλλωστε από την συναδελφικότητα και το απαράμιλλο ήθος του, από τις βαθιές του εμπεδωμένες γνώσεις και τους ανοιχτούς πνευματικούς του ορίζοντες, που με κάθε ευκαιρία, καθώς διαπιστώνουμε, τον διακρίνουν.

Εκτός αυτών των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, που προανέφερα, ο Σωτήρης Σόρογκας διακρίνεται επίσης για το ξεχωριστό εικαστικό ταλέντο του, όπως και για την ανανεωτική του κάθε φορά εκφραστική διάθεση, η οποία αφορά τους αισθητικούς, όσο και πνευματικούς προβληματισμούς που θέτει μέσα από τα έργα του, χωρίς να παραλείπει κανείς να τονίσει την συνέπεια και την αδιαμφισβήτητη εργατικότητα αυτού του ανθρώπου.

Στο ενεργητικό του, ο Σωτήρης Σόρογκας έχει πάμπολλες και σημαντικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με έργα που θεωρούνται δικαίως περιζήτητα. Είμαστε επομένως πολύ υπερήφανοι που τον φιλοξενούμε εφέτος το καλοκαίρι στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου, ευελπιστώντας να γνωρίσουν οι συμπατριώτες μας, αλλά και οι πάμπολλοι ημεδαποί και αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού μας, έναν από κάθε άποψη αξιοθαύμαστο και σπουδαίο δημιουργό.

- Διαφήμιση -

Τον ευχαριστούμε ειλικρινά που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας, ευχόμενοι μακροημέρευση και όπως είναι αναμενόμενο, μια επιτυχημένη συνέχεια στην εικαστική του σημαντική διαδρομή.

Με την ευκαιρία της έκθεσης εκδόθηκε και θα κυκλοφορήσει την ημέρα των εγκαινίων καλαίσθητος τόμος – βιβλίο με τα έργα του επιφανούς καλλιτέχνη.

Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 8 Ιουνίου, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, ώρα 20.30.

 

Δρ  Νικόλαος  Τσ.  Φρόνας

Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

- Διαφήμιση -

του Δήμου Ρόδου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα