ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΗ Ρόδος κάθε καλοκαίρι – πόλος έλξης χορευτών και χορογράφων της σύγχρονης...

Η Ρόδος κάθε καλοκαίρι – πόλος έλξης χορευτών και χορογράφων της σύγχρονης σκηνής. [Dance Laboratory #6]

Απόφοιτος της Κρατικής Σχόλης Ορχηστικής Τέχνης και μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ισραήλ, η Ρόδια χορεύτρια Μαρία Μανουκιάν ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενώσει το κοινό της Ρόδου με το γενικότερο χορευτικό κοινό μέσω της διεξαγωγής σεμιναρίων Σύγχρονου Χορού. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε επαγγελματικές ομάδες όπως αυτήν του Russel Maliphant (Λονδίνο) και Anton Lachky (Βέλγιο), εμπλουτίζοντας την διδακτική της μέθοδο “Inner Globe” και προσκαλώντας επίκαιρους καλλιτέχνες στο νησί με αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι η Ρόδος να μετατρέπεται σε πόλο έλξης χορευτών και χορογράφων της σύγχρονης σκηνής.

Πλέον για έκτη συνεχόμενη φορά η καλλιτεχνική πλατφόρμα Dance Laboratory έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας γέφυρας που θα ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτές της Ρόδου στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Το ενδιαφέρον όλης της ομάδας συμμετεχόντων, χορογράφων, συντελεστών δίνει το έναυσμα για την δημιουργία ενός χορευτικού φεστιβάλ με εκπαιδευτικό πυρήνα σε ένα νησί ιδανικό να φιλοξενήσει τέτοιες δράσεις.
Η καλλιτεχνική πλατφόρμα Dance Laboratory Rhodes δημιουργεί και φέτος την γέφυρα που θα ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού με αυτές της Ρόδου στον τομέα των παραστατικών τεχνών. 
 
Φετινοί προσκεκλημένοι του Dance Laboratory #6 θα είναι οι απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Χορού Αθηνών Χρίστος Ξυραφάκης, Αντώνης Τζούμας, Ειρήνη Αποστολάτου και Μαρία Μανουκιαν, οι οποίοι θα προσφέρουν νέες πληροφορίες και προσεγγίσεις ως προς την κίνηση και την έρευνα, μέσα από τις προσωπικές διδακτικές τους μεθόδους A Dance Class, Indecent Moves, Articulated Dynamics & Inner Globe.
 
Τα Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού απευθύνονται σε όλους, μικρούς, μεγάλους, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές. Επίσης είναι ανοιχτό για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κίνηση και να γυμναστούν μέσα από τον χορό καθώς και θα λειτουργήσουν ως προετοιμασία για τους υποψήφιους σχολών του ΥΠΠΟ και της ΚΣΟΤ. 
 
Ευχαριστούμε την Κυρία Έλλη Παρασκευά για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό εγχείρημα.
 
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 1 εώς 5 Αυγούστου
Συντελεστές Διοργάνωσης: Βαρβάρα Μπαρδακά & Μαρία Μανουκίαν.
Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων: 6947633151
 
MARIA MANOUKIAN
• INNER GLOBE •
Το αρχίκο στάδιο της διαδικασίας εστιάζει σε διάφορους τρόπους δράσεων ενοργποίησεις της σπονδυλικής στήλης ώστε να κινητοποιήσουμε την εσωτερική σφαίρα του κέντρου μας λαμβάνοντας ενέργεια από το πάτωμα.
Θα συνεχίσουμε την αφύπνιση του σώματος, μετακινώντας το συνεχώς σε ολόκληρο τον χώρο, ερευνώντας τις ιδιότητες της σφαίρας σαν σχήμα και κατάσταση στο χώρο.
Στην συνέχεια, θα εμβαθύνουμε σε συνθήκες αυτοσχεδιασμού στις οποίες θα επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις του σώματος σε σχέση με τον χώρο και τους γύρω μας ώστε να κινηθούν με πολυδιάστατο τρόπο όλες οι αρθρώσεις αλλάζοντας, ποιότητες, ροή και δυναμικές.
Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε το βάρος, την χαλάρωση, και την συσπείρωση της ενέργειας στον εσωτερικό πυρήνα μας ώστε να αναπτύξουμε μεγάλες ταχύτητες και έκρηξη δυναμικών.
CHRISTOS XYRAFAKIS
• A Dance Class •
Θα δουλέψουμε πάνω σε βασικά στοιχεία και μηχανικές του
σύγχρονου χορού, όπως να βρούμε την ιδανική κατανομή του βάρους ενώ χορεύουμε, τον άξονα του σώματός μας, τη γείωση, μία δυνατή βάση από την οποία θα πηδήξουμε και άλλα. Σκοπός μου είναι να δουλέψουμε το σώμα και το μυαλό μέςα από δωσμένο κινητικό υλικό αλλά και αυτοσχεδιασμό. Όσο η ωρα θα περνάει και βασιζόμενοι σε ό,τι έχει προηγηθεί στο μάθημα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέες ποιότητες και ταχύτητες. Στόχος
μας είναι κάθε φορά να ξεπερνάμε έςτω και λίγο σωματικά και νοητικά τα όριά μας.
ANDI XHUMA
• Indecent Moves •
Πρόκειτε για ένα μάθημα σύχρονου χορού με πολλές επιρροές απο διάφορα άλλα είδη χορού όπως χιπ-χοπ, Τζαζ και κλασσικό μπαλέτο.
Βασικό στοιχείο του μαθήματος είναι η μουσικότητα και η πολυρυθμία στο σώμα.
Με βάση πάντα το επίπεδο των συμμετεχόντων αρχίζουμε με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν τον κάθε χορευτή εγκεφαλικά και σωματικά. Εναλλακτικά δίνονται δομημένες ασκήσεις πολυρυθμίας και μικροί συνδυασμοί χεριών-βηματισμών μαζί με άλλα μέλη του σώματος. Το δέυτερο μέρος του μαθήματος είναι η εκμάθηση μια χορογραφίας πάντα πάνω σε μουσική αλλά και πάνω στις ασκήσεις που έχουν δουλευτεί στο πρώτο μέρος του μαθήματος. Η χορογραφία είναι διαφορετική σε κάθε μάθημα προσαρμόζεται πάνω στο επίπεδο των εκάστοτε μαθητών.
EIRINI APOSTOLATOU
• Articulated Dynamics •
Το μάθημα περιέχει δυναμικές, σύνθετες – τεχνικά και σωματικά – ασκήσεις και συνδιασμούς, εστιάζοντας στις λεπτομέρειες, στη σαφήνεια και στην ευκρίνια. Θα δουλέψουμε με ταχύτητα, χώρο, πτώσεις, πηδήματα και ακροβατικά στοιχεία ως φυσικές ενέργειες. Περνώντας μέσα και έξω από το πάτωμα, ταξιδεύοντας μέσα από αυτό και μαθαίνοντας πως να το χρησιμοποιούμε όταν χορεύουμε, είναι ένας παράγοντας που το μάθημα ενθαρρύνει τον χορευτή να είναι ιδιαίτερα εφευρετικός και παιγνιώδης.
Χρησιμοποιώντας χωρική επίγνωση και ευαισθησία, θα δουλέψουμε με ποιότητες κινήσεις. Οι συνδιασμοί και οι οδηγίες θα προκαλέσουν τα ατομικά μας όρια και θα μας προσκαλέσουν να πάμε πέρα από αυτά.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα