Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΚοντά στους πυρόπληκτους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

Κοντά στους πυρόπληκτους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

- Διαφήμιση -

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα που μεγάλο μέρος της χώρας έχει παραδοθεί στις φλόγες. Παρακολουθούμε με αγωνία να καταστρέφονται πυκνά δάση, καλλιέργειες, αγροτικές εγκαταστάσεις, εκατοντάδες κατοικίες και επιχειρήσεις, ο ιδρώτας συχνά πολλών γενεών. Ευτυχώς δε θρηνούμε παρά ελάχιστες ανθρώπινες ζωές.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου εκφράζει τη λύπη του και συμπαραστέκεται σε όλους τους πληγέντες και στις οικογένειές τους και πρώτα από όλους στα θύματα της φωτιάς στο νησί μας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης το σωματείο μας θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση προς το Σωματείο Συνταξιούχων Εύβοιας όπου η καταστροφή είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και σοβαρή. Το εκεί Σωματείο θα διαθέσει τα χρήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Είναι αυτονόητη η απαίτηση για σοβαρή διερεύνηση των αιτίων της τεράστιας καταστροφής, πέρα από τις γενικόλογες αναφορές στην κλιματική αλλαγή, στον καύσωνα και στους ανέμους. Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε έρευνα όμως οι μόνιμες αιτίες των καταστροφών που προκαλούν οι δασικές πυρκαγιές είναι γνωστές και έχουν επισημανθεί εδώ και χρόνια:

Η υποχρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας και του Πυροσβεστικού Σώματος είναι η κύρια αιτία. Οι απαραίτητες πιστώσεις προς τη Δασική Υπηρεσία αντί να αυξάνονται μειώνονται χρόνο με το χρόνο. Μόνο με σημαντική σταθερή χρηματοδότηση μπορούν παρθούν προληπτικά μέτρα όπως: Διανοίξεις δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών, αποψιλώσεις εδαφών, κατασκευή υδατοδεξαμενών. Επίσης υποστήριξη σε προσωπικό και μέσα με: Προσλήψεις νέων μόνιμων πυροσβεστών και εξασφάλιση σύγχρονου ατομικού εξοπλισμού τους. Αγορά σύγχρονων οχημάτων και μέσων πυρόσβεσης για ενίσχυση και ανανέωση των σημερινών. Ενίσχυση και ανανέωση του εναέριου στόλου δασοπυρόσβεσης. Οικονομική ενίσχυση χρειάζεται και για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών: Σχεδιασμός εκτεταμένων συστηματικών αναδασώσεων σε συνδυασμό με αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

- Διαφήμιση -

Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να προσανατολιστούν οι αγώνες όλων των εργαζομένων των συνταξιούχων όλου του λαού, για την προστασία της φύσης, της περιουσίας και των κόπων τους.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. ΓραμματέαςΓεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη                                   Π. Παπαθεοδώρου

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα