ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣυνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Καστελόριζο από την ΠΑ.Δ.Ε.Ε. με...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Καστελόριζο από την ΠΑ.Δ.Ε.Ε. με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συνέδριο με τίτλο «Το Δίκαιο της θάλασσας και οι θέσεις Ελλάδος και Τουρκίας στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο» διοργάνωσε στο Καστελόριζο η Πανελλήνια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 13ης γενικής συνέλευσης της ΠΑ.Δ.Ε.Ε.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης συνοδευόμενος από το Χρήστο Μπάρδο, εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός Παιδείας Δρ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας για τους Έλληνες του εξωτερικού και τη Δημόσια Διπλωματία κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γεώργιος Σαμψάκος, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε και Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης καθώς και αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας και μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χαρά στηρίζει αυτή την υψηλού συμβολισμού πρωτοβουλία της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και ευχαριστεί τα μέλη της για το δυναμισμό και τον πατριωτισμό που επιδεικνύουν» δήλωσε ο Κώστας Χρυσοχοΐδης. «Για την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, το Καστελόριζο κείται στην καρδιά της ελληνικής γης και αυτό το υποστηρίζει εμπράκτως, με έργα. Το έργο της αποκατάστασης όλης της λιμενικής ζώνης του Καστελόριζου, η συντήρηση του οδικού δικτύου, η κατασκευή προβλήτας στην Στρογγύλη είναι ενδεικτικά η δική μας «διπλωματία» για τα ακριτικά νησιά μας. Έλληνες του εξωτερικού, ελληνική κυβέρνηση, Δήμος Μεγίστης και Περιφέρεια ενώνουμε σήμερα όλοι τις φωνές μας από το Καστελόριζο στην μία και μοναδική θέση, ότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, επιθυμούμε ειρηνική γειτονία, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Το Συνέδριο αποτελεί μέρος των δράσεων, που λαμβάνουν χώρα, με αφορμή την 13η Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και η Ημερίδα της Περιφέρειας, στη Ρόδο, στις 3 Αυγούστου για την επιχειρηματικότητα στο Νότιο Αιγαίο, με ομιλητές, μεταξύ άλλων, και του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα