Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.7 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΑφιερώματαΜια βραδιά αφιερωμένη στον Θανάση Αναπολιτάνο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θανάση Αναπολιτάνο

- Διαφήμιση -

«το Περιβάλλον που ζούμε δεν το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές αλλά το δανειστήκαμε από τις επόμενες, έχουμε χρέος να το διαφυλάξουμε και να το διαχειριστούμε με τρόπο που να μην εκθέτουμε σε κίνδυνο φυσικούς και ανθρώπινους πόρους.» Θανάσης Αναπολιτάνος

Ακτιβιστής, Πολιτικός Μηχανικός, ένας σπουδαίος, προοδευτικός άνθρωπος. Αρχοντικός, γενναιόδωρος, καλόκαρδος, χαμογελαστός, θαυμάσιος άνθρωπος.

Πόσο διορατικός και πόσο επίκαιρος σήμερα!

Στην Ρόδο, όπου ζούσε από το 1975, πρωτοστάτησε  στην δημιουργία πολιτιστικών θεσμών σε πολλά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως το Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου, ενώ ήταν μέλος της Πειραματικής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου.  Ασχολήθηκε με την αναστήλωση και αποκατάσταση μνημείων, αρχικά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια σε όλη τη Δωδεκάνησο ως στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού. Επέδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στο περιβάλλον και στον Πολιτισμό. Αποτέλεσμα  του πάθους του για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αποτροπή εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στην Τουρκία, ήταν το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, του οποίου ήταν εμπνευστής, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος από το 2005 μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.
Το 1991 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και πρώτος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Δωδεκανήσου του κόμματος.
Ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό. Δεινός ιστιοπλόος συμμετείχε σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

- Διαφήμιση -

Το 5ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων σας προσκαλεί με ιδιαίτερη συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση της 9ης Σεπτεμβρίου 2021 για τον Θανάση Αναπολιτάνο, την Πέμπτη 9/9/2021. Κινηματοθέατρον ΡΟΔΟΝ.  

Ώρα έναρξης:20:30  (Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19)

 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης 

  1. προβολή video 31’για τη ζωή και το έργο του Θανάση Αναπολιτάνου. Μια παρουσίαση ιδιαίτερης ευαισθησίας και αλήθειας που μας γνωρίζει τον σπουδαίο άνθρωπο και ακτιβιστή μέσα από την ματιά του Λευτέρη Γκοτζογιάννη.
  2. Ομιλίες του Dr Σάββα Καραγιάννη πρ. Βουλευτή, Δημάρχου και Νομάρχη και του κ. Φραγκίσκου Καλαβάση, Καθ.Πανεπιστημίου  Αιγαίου, πρ. Κοσμήτορα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
  3. Καλλιτεχνική εκδήλωση χορού και μουσικής.

Η ομάδα Χορού “DUENDE” της Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου σε συνεργασία με την Σχολή Χορού “Έλλη Παρασκευά” και η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Σακελλαρίδη με την συμμετοχή του Αγαπητού Πάχου.

 

- Διαφήμιση -

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα