ΑρχικήΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΑύριο η έναρξη της Historica 2021

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Αύριο η έναρξη της Historica 2021

Η Historica 2021 ανοίγει αύριο τις πύλες της στη Ρόδο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει το δικό του χαιρετισμό. Αναλυτικά: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην Ρόδο τους φίλους τoυ παλιού, κλασικού, ποδηλάτου, στην ιδιαίτερη και ξεχωριστή διοργάνωση της HISTORICA, που αναβιώνει την ιστορία της ποδηλασίας, τις τελευταίες δεκαετίες. Η 3η Historica επιστρέφει! Από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στη Ρόδο, μετά την περσινή παρένθεση λόγω της πανδημίας, έτοιμη να υποδεχθεί τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας.

Η Ρόδος, ανέκαθεν ήταν το νησί των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων με πανελλήνια και παγκόσμια εμβέλεια. Αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: να συνεχίσει αυτήν την εξαιρετική κληρονομιά, να την εμπλουτίσει  κα να την εξελίξει. Η μεγάλη παράδοση του νησιού στον χώρο της ποδηλασίας και ο μοναδικός ιστορικός και φυσικός πλούτος του νησιού, εξασφαλίζουν όλα όσα χρειάζονται για μία μοναδική διοργάνωση, όπως είναι η Historica.

Οι ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση είναι πρόσωπα απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν ζήσει την ποδηλασία των δεκαετιών του 1960, του 1970 και του 1980 και θα συμμετάσχουν με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές εκείνων των ετών, διασχίζοντας διαδρομές, σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου. Μέσα από τις αναμνήσεις που θα ζωντανέψουν ξανά, θα θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και θα μάθουν οι νεότεροι, τις χρυσές σελίδες που έγραψε η Ρόδος στην ποδηλασία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλωσορίζει και στηρίζει μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί σε μία γιορτή του κλασικού, ατσάλινου παλιού ποδηλάτου που είναι συνυφασμένη με την ιστορία των ορθοπεταλιών στη Ρόδο. Εύχομαι σε όλους καλές διαδρομές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα