ΑρχικήΕκδηλώσειςΛογοτεχνίαΗ “Επανάσταση” του Ωραίου

Η “Επανάσταση” του Ωραίου

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στο “Ρόδων” πριν από λίγες μέρες η παρουσίαση δύο βιβλίων, του φίλου μας Αγαπητού Ξάνθη. Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης συνέβαλαν ώστε εκείνο το βράδυ να γευτούμε με όλες τις αισθήσεις μας μια ξεχωριστή εμπειρία λόγου.

Ο Αγαπητός είναι μέλος της παρέας του “πρωινού καφέ” που έχω την τύχη εδώ και πολλά χρόνια καθημερινά να συναναστρέφομαι. Απολαμβάνουμε την ανθρώπινη επαφή αναλύοντας, προτείνοντας, αλλά κυρίως κάνοντας όνειρα για το αύριο.

Μέσα από αυτήν την συνεύρεση, ο Αγαπητός έχει ήδη αφήσει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα, δημιουργώντας ένα ανεξίτηλο ψηφιδωτό ιδεών στο βάθος των χρόνων.

Συνεχώς μας εξέπληττε και συνεχίζει να μας ξαφνιάζει με την ενασχόλησή του με την μάθηση και την διαρκώς εξελισσόμενη οικοδόμηση της γνώσης του.

Η τέχνη για αυτόν, ως αποκάλυψη μιας βαθύτερης πραγματικότητας, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την δική του ‘‘επανάσταση’’. Μια “επανάσταση”, που για όλη την παρέα εμπεριέχει μέσα της ριζωμένο το στοιχείο της αισθητικής.

Αγαπητέ συνέχισε τις προκλήσεις για “επανάσταση”…

 

Γιώργος Σάββενας
Αρχιτέκτονας

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα