Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ η Προγραμματική Σύμβαση για τη...

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ η Προγραμματική Σύμβαση για τη Β΄ Φάση σύνδεσης του Φράγματος Γαδουρά

- Διαφήμιση -

Υπερψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου, το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των υφιστάμενων και νέων έργων ύδρευσης από το Φράγμα Γαδουρά.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ υπό τον πρόεδρο κ. Γιάννη Καμπούρη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, καθώς επίσης του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, συζητήθηκαν οι όροι της σύμβασης μεταξύ των τριών συμβαλλόμενων φορέων στο πλαίσιο της Β΄ Φάσης ύδρευσης του νησιού από το Φράγμα Γαδουρά, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στη Νότια Ρόδο, στη Λίνδο, στον Αρχάγγελο και στ’ Αφάντου.

Με την προγραμματική σύμβαση «επισφραγίζεται» η συνεργασία της ΠΝΑΙ, του Δήμου Ρόδου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών υδροδότησης της πόλεως Ρόδου, των Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Λίνδου, Λάρδου, Καλάθου, Πυλώνας, Ασκληπιείου, Γενναδίου, Λαχανιάς και του οικισμού Αφάντου του Δήμου Ρόδου με τη διάθεση ποιοτικού πόσιμου νερού από το Φράγμα Γαδουρά, προκειμένου να λυθεί μακροπρόθεσμα και οριστικά το πρόβλημα με τη λειτουργία των υφιστάμενων γεωτρήσεων, η ύπαρξη των οποίων επιβάλλεται να ελαχιστοποιηθεί, τόσο λόγω των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ε.Ε. όσο και για λόγους που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα του αντλούμενου νερού. Παράλληλα, σκοπός και επιδίωξη, είναι η διατήρηση του τελικού κόστους του πόσιμου νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. προς τον τελικό καταναλωτή σε χαμηλά ή και μειωμένα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα κόστους.

Με αφορμή την έγκριση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από το ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην εξής δήλωση: «Μπαίνουμε πλέον σε μία νέα εποχή για την ύδρευση της Ρόδου και την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων ποιοτικού νερού, το οποίο θα φτάνει στον τελικό καταναλωτή στη σωστή και συμφέρουσα τιμή. Η Β’ φάση της υδροδότησης μέσω του Φράγματος Γαδουρά, αποτελεί ένα σύγχρονο έργο πνοής, ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα προς μέλλον αειφορίας και βιωσιμότητας, καθώς θα συνεισφέρει και στην προστασία των φυσικών πόρων. Ο Δήμος Ρόδου και η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι και ο φορέας υλοποίησης των επιμέρους έργων ύδρευσης, επιλύουν οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στη Νότια Ρόδο, στη Λίνδο, στον Αρχάγγελο και στ’ Αφάντου».

- Διαφήμιση -

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα