Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
21.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΔράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών

- Διαφήμιση -

Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγώνες αιώνων, αναρίθμητων γυναικών, που με τις νίκες και τις ήττες τους προσπάθησαν και κατόρθωσαν να καλυτερεύσουν σε σημαντικό βαθμό τη θέση της γυναίκας.

Ο Δήμος Ρόδου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όρισαν τον μήνα Μάρτιο ως «μήνα γυναίκας». Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους του νησιού σχετικές με θέματα ισότητας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην καταπολέμηση του έμφυλου διαχωρισμού και στην προαγωγή της έμφυλης ισότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών με απώτερο στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων. Τη δράση παρακολούθησαν η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Αρχιτέκτονας, Ομότιμη Καθηγήτρια στο ΕΜΠ και πρώην αν.

Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και η Οικονομολόγος και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Φωτεινή Κούβελα.

- Διαφήμιση -

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

  • Τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου για τις ζωγραφιές των παιδιών οι οποίες αποτέλεσαν τα εξώφυλλα των φυλλαδίων που διανεμήθηκαν
  • Τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δήμου Ρόδου κύριο Νικήτα Χρυσοχό, τους Υποδιευθυντές του Μουσικού Σχολείου κυρία Έλενα Κακογιάννη και κύριο Λουκά-Παναγιώτη Μπέλλο, τον μουσικό κύριο Νικόλαο Χασάπη με το σύνολο των κρουστών του, τη μουσικό – καθηγήτρια πιάνου κυρία Θεοδοσία Σαρρή και την μαθήτρια Δήμητρα Βελή για το εικαστικό της έργο
  • Τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ για τη μεταφορά των μαθητών στη δράση

 

Η εν λόγω δράση έλαβε σάρκα και οστά χάρη στη δική σας εθελοντική συμβολή!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα