Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
21.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΑναβιώνοντας την Κεραμική Τέχνη του τόπου μας

Αναβιώνοντας την Κεραμική Τέχνη του τόπου μας

- Διαφήμιση -

Εκδήλωση των μαθητριών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Ένα ταξίδι εξερεύνησης στη μαγευτική ιστορία των Κεραμικών της Ρόδου

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο «Ανοιχτό αμφιθέατρο πλατείας Αγίου Στεφάνου» της Λίνδου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Αναβιώνοντας την Κεραμική Τέχνη του τόπου μας» – Ένα ταξίδι εξερεύνησης στη μαγευτική ιστορία των Κεραμικών της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στην πολυεπίπεδη αυτή δράση. Η σπουδαία παράδοση του νησιού της Ρόδου και η μαγεία που αναδύεται μέσα από ένα έργο τέχνης αποτέλεσαν τη βάση για την ενεργοποίησή τους.

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές προσέγγισαν την Κεραμική Τέχνη και Ιστορία της Ρόδου, μοιράστηκαν όσα έμαθαν με τους γονείς τους, ενώ στο τέλος, με τη βοήθεια των γονέων αλλά και την καθοδήγηση του κ. Μωραΐτη της βιοτεχνίας “Nassos Keramik”, σχεδίασαν και ζωγράφισαν την αναπαράσταση μιας ροδιακής τριήρους σε κεραμικά πλακάκια.

Η εντυπωσιακή δημιουργία τους προοριζόταν να κοσμήσει τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα, τη μαγευτική Λίνδο. Ωστόσο, οι περιορισμοί της πανδημίας δεν το επέτρεψαν. Φέτος, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο έργο των παιδιών και να μοιραστούμε μαζί σας στιγμές από αυτό το δημιουργικό ταξίδι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές θα έχουν ενεργό ρόλο στην παρουσίαση της εμπειρίας τους. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της κεραμικής αναπαράστασης που φιλοτέχνησαν τα παιδιά και θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Α΄& Β΄ Δημοτικού με θέμα: «Θαλασσινά ταξίδια».

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις