Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονRhodes Green Week: Εορτασμός στη Ρόδο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 2022

Rhodes Green Week: Εορτασμός στη Ρόδο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 2022

- Διαφήμιση -

Με τρεις μεγάλες εκδηλώσεις, ανοικτές στο κοινό, οι οποίες θα μεταδοθούν και online μέσω Zoom, για τους ενδιαφερόμενους σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί η Rhodes Green Week, ο τοπικός εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα.

Η Rhodes Green Week αποτελεί μία σύμπραξη των τοπικών φορέων και συνέχεια του Φόρουμ για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – EESD Forum, η οποία έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας. Οι τοπικές λύσεις στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Πράσινη και Γαλάζια Επιχειρηματικότητα και η Ψηφιακή Μετάβαση αποτελούν τον βασικό θεματικό κορμό των εκδηλώσεων.

Καλές Πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης – Τοπικές Λύσεις

30/05/2022 – 19:30 – Νέα Πτέρυγα Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου +ΖΟΟΜ

- Διαφήμιση -

Παραδείγματα πράσινης και γαλάζιας επιχειρηματικότητας στη Ρόδο

02/06/2022 – 19:30 – Επιμελητήριο Δωδεκανήσου +ΖΟΟΜ

Μετάβαση στη ψηφιακή εποχή: οι προκλήσεις ενός νέου τρόπου ζωής
03/06/2022 – 19:30 – Επιμελητήριο Δωδεκανήσου +ΖΟΟΜ

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για το περιβάλλον, την Κυριακή 05 Ιουνίου 2022. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

 

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα.

- Διαφήμιση -

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (EU Green Week) αποτελεί μία ετήσια διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία δημόσιου διαλόγου για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Συμμετέχουν φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίοι περιβαλλοντολόγοι καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς από την Ευρώπη και αλλού. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμη και μετασχηματιστική ανάπτυξη που στοχεύει σε μία Ευρώπη αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2022 θα λάβει χώρα από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022. Το συνέδριο που θα διοργανωθεί σε υβριδική μορφή θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου με συζήτηση υψηλού επιπέδου σχετικά με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική σε περιόδους κρίσης. Την επόμενη μέρα, τρία σημαντικά θέματα που αφορούν τον μετασχηματισμό μπαίνουν στο προσκήνιο: η κυκλική οικονομία, η μηδενική ρύπανση και η βιοποικιλότητα. Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, εκδηλώσεις συνεργατών (partner events) θα διοργανωθούν στην Ευρώπη και αλλού.

Η Rhodes Green Week συντονίζεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμ. Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ. Συνεργαζόμενοι φορείς: ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου. Υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Green Initiative in Rural Areas».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.