Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
27 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΞεκινάει την επόμενη εβδομάδα το 5ο “Dance Summer Camp”

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα το 5ο “Dance Summer Camp”

- Διαφήμιση -

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή (15/07) οι εγγραφές για την χορευτική διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων του “DANCE SUMMER CAMP 2022”, υπό την αιγίδα της καλλιτεχνικής ομάδας “Plenum Dance Company” της Μαριάννας Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Το Dance Summer Camp είναι ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών σεμιναρίων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 χρονών και ενήλικες που αγαπούν την Τέχνη του Χορού.
Φέτος για πρώτη φορά το “DSC” θα λήξει με μια παραστάση/παρουσίαση τριών καλλιτεχνικών έργων με προαιρετική συμμετοχή των παιδιών που θα λάβουν μέρος στα μαθήματα του, αλλά και επαγγελματίες χορευτές, απόφοιτους της Κρατικής Σχολής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών.

Στα σεμινάρια διδάσκονται ποικιλόμορφα είδη χορού (Martha Graham Technique,  Commercial, Hip-Hop, Contemporary, Musical Theatre, Contemporary Jazz, και Latin,) με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα, γνώσεις και εμπειρίες από ένα ολοκληρωμένο φάσμα της Τέχνης του Χορού.

- Διαφήμιση -

Το Dance Summer Camp 2022”  θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου, “Βενετόκλειο” από 18–24 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο και για αυτό θα παρέχει στους συμμετέχοντες τρεις επιλογές ως προς τις ώρες παρακολούθησης των σεμιναρίων, με τους εξής καθηγητές:

 • Μαριάννα Παπακωνσταντίνου (Πτυχιούχος Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης)
 • Πένυ Διαμαντοπούλου (Καθηγήτρια Επαγγελματικών Σχολών και εντεταλμένη καθηγήτρια της τεχνικής Graham και υπεύθυνη διδασκαλίας του ρεπερτορίου Graham).
 • Madison Cubbage(Xορεύτρια/ Xορoγράφος διεθνούς φήμης από την Αμερική)
 • Bill Roxenos(Χορευτής/Χορογράφος καταξιωμένων καλλιτεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό)
 • Ιάσονας Μανδηλάς (Πτυχιούχος Μusical Theatreστο BIRD COLLEGE του Λονδίνου)
 • Δημήτρης Καραγεώργος (Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’ΑΚΤΙΝΑ’’)
 • Φαίδρα Δαϊόγλου (Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου”) καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού και εκφραστικότητας της Εθνικής Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Ομάδας Κολύμβησης Γυναικών και Νεανίδων.
 • Oleksandr Bakharyev(Πρωταθλητής Ελλάδας στο LATIN και πρώτος νικητής στον φετινό τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού “Dancing With The Stars”)

Πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο: 6987 8000 67

 

Λήξη σεμιναρίων με παράσταση παρουσίασης καλλιτεχνικών έργων
την Κυριακή 24 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η καλλιτεχνική ομάδα Plenum Dance Company στα πλαίσια της λήξης των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του “Dance Summer Camp” παρουσιάζει την πρώτη της παράσταση με τίτλο ‘’Plenum Performance’’ κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την φετινή του διοργάνωση.

Η παράσταση αποτελείται από τρία καλλιτεχνικά έργα:

- Διαφήμιση -
 • “Prelude”: λαμβάνουν μέρος οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων του DSC (παιδιά και ενήλικες) οι οποίοι παρακολούθησαν τα μαθήματα τεχνικής Graham της κ.Πένυ Διαμαντοπούλου.
  Η κ. Διαμαντοπούλου εμπνέεται από τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου και δημιουργεί μία πρωτότυπη χορογραφική σύνθεση του υλικού που διδάχθηκαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θέλοντας να τιμήσει τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη.
 • ‘’ΔΙΑΦ’’: παρουσιάζουν οι Μαργαρίτα Τοντισάκη, Εύη Οικονόμου και Μαριάννα Τσικμανλή απόφοιτες χορεύτριες της Κρατικής Σχολής Αθηνών και της Λυρικής Σκηνής Αθηνών. Χορογραφήθηκε από την Εύη Οικονόμου και την Μαργαρίτα Τοντισάκη, σε μουσική Νίκου Τσώλη και έχει παρουσιαστεί στοFlux Laboratory Athens τον περασμένο Απρίλιο.
 • ‘’who am I’’ : χορεύουν οι Μαριάννα Παπακωνσταντίνου και Δέσποινα Λαγουδάκη απόφοιτες της Κρατικής Σχολής Αθηνών με ένα έργο Σύγχρονου Χορού το οποίο χορογράφησαν και επιμελήθηκαν από κοινού με μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Κοκκινάκου.

24 Ιουλίου 2022
Θερινός Κινηματογράφος “Το Ρόδον”
Ώρα: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
(θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τους χορευτές)

Κλείστε την θέση σας στον παρακάτω σύνδεσμο, ή καλώντας στο τηλ. 6930697719

Εισιτήρια Παραστάσεων – Plenum Dance Co.

Λίγα λόγια για το “Dance Summer Camp

Το Dance Summer Camp ξεκίνησε το 2018 και φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη Σχολή Χορού της κ. Έλλης Παρασκευά. Η επιτυχία και η απήχηση που είχε το όλο εγχείρημα σε μικρούς και μεγάλους τα επόμενα χρόνια, οδήγησαν την διοργάνωσή σε μεγάλυτερους χώρους διεξαγωγής και έτσι αυτή την χρονιά θα φιλοξενηθεί  στον χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ».

Φέτος και πάλι δεκάδες παιδιά από άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λέσβο, Νίσυρο και Κύπρο) έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, προκειμένου να έρθουν στο νησί μας αποκλειστικά για να λάβουν μέρος σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα χορού, το οποίο ενώνει παράλληλα και τα παιδιά όλων των Ερασιτεχνικών Σχολών της Ρόδου. Τα σεμινάρια θα πλαισιωθούν από καταξιωμένους καθηγητές, χορευτές/χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσφέροντας στους συμμετέχοντες γνώσεις, εμπειρίες και διασκέδαση.

- Διαφήμιση -

Μεγάλη τιμή για την διοργάνωση είναι η στήριξη και η συμμετοχή της καθηγήτριας Επαγγελματικών Σχολών  και Υπεύθυνη ρεπερτορίου Graham, κυρίας Πένυ Διαμαντοπούλου.  

Στο ανανεωμένο διδακτικό προσωπικό εντάσσεται η ταλαντούχα χορεύτρια Madison Cubbage που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες και θα έρθει στην Ελλάδα για τις διδασκαλίες του “Dance Summer Camp”, αλλά και η  Φαίδρα Νταϊόγλου, καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού και εκφραστικότητας της Εθνικής Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Ομάδας Κολύμβησης Γυναικών και Νεανίδων.

Το ‘’Dance Summer Camp’’ είναι ένας θεσμός, μια μεγάλη χορευτική γιορτή που ενώνει στο νησί μας τόσο τις συναδέλφους Ερασιτεχνικών Σχολών Χορού όσο και τους μαθητές τους, αποδεικνύοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πλατύ, ψυχικά πλούσιο και ακέραιο πολιτισμό στον τόπο μας, με ένα κοινό σκοπό: την μάθηση, την εξέληξη και την διασκέδαση, κάνοντας την Ρόδο μας τόπο έλξης για όλο τον κόσμο που αγαπά την Τέχνη του Χορού σε κάθε της διάσταση.

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
Οργάνωση: Στέλλα Νισυρίου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.