Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΛογοτεχνίαΠαρουσίαση του βιβλίου «Εκεί που αναφτεριάζει»

Παρουσίαση του βιβλίου «Εκεί που αναφτεριάζει»

- Διαφήμιση -

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Αίθωνας» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου παρουσιάζουν την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο Ταξιαρχών, το βιβλίο του Μάνου Γιωργουδιού «Εκεί που αναφτεριάζει».

Ο Μάνος Γεωργουδιός γεννήθηκε στη Ρόδο, με καταγωγή από τον Αρχάγγελο, και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ σε πανεπιστήμια της Αγγλίας. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η νουβέλα «Εκεί που αναφτεριάζει», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σμίλη, είναι το πρώτο του βιβλίο. Πρόκειται για μία άψογα δομημένη νουβέλα που μιλά στη ψυχή, ένα κείμενο ενδοσκόπησης που σε φέρνει αντιμέτωπο με τα θεμελιώδη ζητήματα και τις βαθύτερες αγωνίες της ανθρώπινης μοίρας.

Μια ιστορία σε ιστορίες. Δώδεκα αφηγήσεις που θα μπορούσαν να είναι και 12 διηγήματα αντί μιας νουβέλας, στις οποίες η παρουσία μιας οντότητας «αγγελικής» ή αν θέλετε μιας οντότητας από κάποιον άλλο κόσμο εκτός του γνωστού μας, μοιάζει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην αφηγηματική πρακτική του βιβλίου.

Ο Μάνος Γεωργουδιός μας δίνει τις δικές του σκέψεις γύρω από τις αγγελικές φιγούρες. Σκέψεις που γυρίζουν γύρω από το πώς βιώνει ή έστω πώς θα ήθελε να βιώσει ένας άνθρωπος ή πώς σκέφτεται ότι είναι η αλληλεπίδραση της ανθρώπινης ύπαρξης με μια μη ανθρώπινη ύπαρξη, που διέπεται από τους δικούς της νόμους και υποχρεώσεις από τις δικές της ανάγκες να αλληλεπιδράσει με την ανθρώπινη ύπαρξη, με το δικό του αφηγηματικό τρόπο που διέπεται από συμπυκνωμένη σκέψη, εμπνευσμένο ιδίωμα σκέψης, ρέοντα φρασεολογία.

- Διαφήμιση -

Αφηγείται έναν κόσμο μέσα σ΄ έναν κόσμο, έναν κόσμο ιδιωτικό, που ιδιωτεύει στην όραση και συνεχίζεται, με μια ορισμένη υπερβολή, να διασταυρώνει τους μηχανισμούς του στη γραφή του Μάνου Γεωργουδιού.

Απλός λόγος, βατός, εύκολα προσεγγίσιμος στον αναγνώστη, δίχως υφέρπουσες ερμηνείες νοημάτων και καταστάσεων. Ένας λόγος αφηγηματικός που συνειδητοποιεί τον εαυτό του, σφικτά δομημένος επάνω στην αφήγηση προάγει θεμελιακά τη ροή των ιστοριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάνος Γεωργουδιός ήταν υποψήφιος για το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου «Μένης Κουμανταρέας», της Εταιρείας Συγγραφέων το 2021.

Ο Μάνος Γεωργουδιός έχει ξεκινήσει ήδη τη συγγραφή του επόμενου του μυθιστορήματος.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις