Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΧαιρετισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Χαιρετισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

- Διαφήμιση -

Χαιρετισμός Νεκτάριου Σαντορινιού, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και Ανδρέα Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Τομεάρχη:

«Η Ναυτιλία, συνυφασμένη με το εμπόριο και τις μεταφορές, εξ ορισμού συνδέεται με τις διεθνείς διασυνδέσεις και συναλλαγές, αποκτώντας από πολύ παλιά τα χαρακτηριστικά μιας παγκόσμιας δραστηριότητας, ιδιαίτερα όμως σημαντικής για τις εθνικές οικονομίες.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στην Ναυτιλία, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε στο διαχρονικό και σημαντικό στίγμα της ελληνικής ναυτιλίας στον τομέα. Η χώρα μας πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη του κλάδου, κομίζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ναυτικών της και φυσικά την ιδιαίτερη σχέση που οι Έλληνες έχουν με την θάλασσα. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή στη διεθνή ναυτιλία.

Ως Πολιτεία οφείλουμε θεσμικά, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα πολιτικών, να οχυρώσουμε την προστασία του ανθρωπίνου δυναμικού στη Ναυτιλία που αποτελεί διαχρονικό το ισχυρό της κεφάλαιο αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ναυτιλιακής δραστηριότητας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας που συνεισφέρει.

- Διαφήμιση -

Για το έτος 2022 η παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας επικεντρώνεται στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας μπροστά στις Νέες τεχνολογίες. Ο στόχος για μια πιο πράσινη ναυτιλία που θα ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, με κύριο όμως μέλημα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτικών, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και τη δημιουργία νέων, αποτελεί ένα στοίχημα, ενώ ανοίγει ένα νέο αχαρτογράφητο κεφάλαιο για τον κλάδο.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος θα βρουν την ελληνική Ναυτιλία παρούσα και ενεργή, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την νέα εποχή προσκομίζοντας ακόμα περισσότερα οφέλη στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία.»  ​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα