Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
22.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΘέατροΜετά το ρεκόρ εισιτηρίων της Επιδαύρου η «Αντιγόνη» έρχεται στη Ρόδο

Μετά το ρεκόρ εισιτηρίων της Επιδαύρου η «Αντιγόνη» έρχεται στη Ρόδο

- Διαφήμιση -

Μετά τη sold out περιοδεία και το ιστορικό ρεκόρ εισιτηρίων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις έρχεται και στην Ρόδο για μόνο παράσταση στις 21 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.

Η σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ, λίγο πριν ολοκληρώσει στο Ηρώδειο την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, έρχεται από το Rhodes Summer Festival προς τέρψη των θεατών της Ρόδου.

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας. Η «Αντιγόνη» η δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, μετά τον Αίαντα, περιγράφει τη προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

Το πρωταγωνιστικό καστ ιδιαίτερα γνωστό από τη μικρή οθόνη και αγαπητό .Στο ρόλο της Αντιγόνης  η αγαπημένη από τις ΄Άγριες Μέλισσες΄΄ Ασημίνα η Έλλη Τρίγγου, στο ρόλο της Ισμήνης, η Δρόσω από την ίδια σειρά δηλαδή η Δανάη Μιχαλάκη, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι ο κορυφαίος του Χορού, ο Χρήστος Σαπουντζής είναι ο Τειρεσίας και ο αγαπημένος από το Σασμό, Στρατής Χατζησταματίου ερμηνεύει τον Αίμονα.

- Διαφήμιση -

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, η σκηνογραφία και ενδυματολογία του Κένι ΜακΛέλαν, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Δημήτρη Θεοχάρη, η χορογραφία του Έντγκεν Λάμε και οι φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου.

 

Σοφοκλή -Αντιγόνη

Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Τιμή εισιτηρίου : Γενική είσοδος 20 ευρώ

- Διαφήμιση -

Φοιτητικό/ Μαθητικό 17 ευρώ

 

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΄΄ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΄΄- ΑΠ ΠΑΥΛΟΥ & ΛΟΧ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ

BILLYS KIOSK – ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

- Διαφήμιση -

MONDANO BAKERY

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΑΛΥΣΟΣ

ΑΛΑΦΑΚΗΣ-ΚΑΛΥΘΙΕΣ

ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ

ΠΗΓΗ – ΣΟΡΩΝΗ

& https://www.ticketservices.gr/event/sofokli-antigoni-rodos/

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις