Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΔιημερίδα για τη νεανική ανεργία και την αντιμετώπιση της από το έργο...

Διημερίδα για τη νεανική ανεργία και την αντιμετώπιση της από το έργο YOUTHShare

- Διαφήμιση -

Με θέμα τη νεανική ανεργία και την αντιμετώπιση της, διοργανώνονται ενημερωτική εκδήλωση & επιστημονική συνάντηση στο ορόσημο των 4 χρόνων εφαρμογής του ερευνητικού έργου YOUTHShare, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (16.00 – 19.00) προσκεκλημένοι ομιλητές από ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο για την Νεανική Απασχόληση του ΕΟΧ και της Νορβηγίας θα μιλήσουν για τα αποτελέσματα, τις εμπειρίες που συγκέντρωσαν καθώς και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια εφαρμογής των έργων τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φωτιστεί πολύπλευρα το φαινόμενο των νέων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται Εκτός Εργασίας, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης στον Ευρωπαϊκό Νότο, καθώς και την έλλειψη συμπαγών πολιτικών αντιμετώπισης του.

Στην επιστημονική συνάντηση, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (10.00 – 14.00), πανεπιστημιακοί, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες σε έργα κοινωνικής παρέμβασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν την τρέχουσα επιστημονική τους εργασία. Σύντομη παρέμβαση θα κάνει και ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου, κ. Δράκος. Στόχος των παρουσιάσεων και της συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι η κριτική αποτίμηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ επιστήμης, πολιτικής και κοινωνίας, εστιάζοντας στα βαθύτερα αίτια του φαινομένου των νέων Εκτός Εργασίας, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης και στις σχετικές πολιτικές.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου (17.00-19.00) θα προβληθεί σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ “NEET” το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου YOUTHShare και ακολουθεί την πορεία νέων, ωφελουμένων του έργου. Εστιάζει στις προσωπικές τους ιστορίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, και καταγράφει τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν, τους προβληματισμούς αλλά και τη θέληση τους να ενταχθούν ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην αγορά εργασίας.

- Διαφήμιση -

Την ενημερωτική εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας Δήμου Ρόδου, κ. Ταρασλιάς, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Θεοδωροπούλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Σεϊμένης, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τέλος ο Διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής του Ταμείου Νεανικής Απασχόλησης του ΕΟΧ και της Νορβηγίας, κ Gian Luca Bombarda.

Το έργο YOUTHShare, με χρηματοδότηση από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των Χορηγιών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας για τη Νεανική Απασχόληση, ερευνά τις διαστάσεις της νεανικής ανεργίας στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και ελέγχει τον αντίκτυπο των εφαρμοζόμενων πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα επανενεργοποίησης ανέργων νέων εντός της αγοράς εργασίας.

Ρόδος, 31.10.2022

 

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

Στέλιος Γκιάλης, Επιστημονικά Υπεύθυνος YOUTHShare

- Διαφήμιση -

Ιωάννης Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας YOUTHShare

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα