Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
21 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΘέατροΘεατρική παράσταση: "Παντρολογήματα"

Θεατρική παράσταση: “Παντρολογήματα”

- Διαφήμιση -

Η θεατρική ομάδα Πράξις βγάζει τις μάσκες της, φορά τα κοστούμια της κι επιστρέφει με μια κωμική διασκευή μιας κλασικής σάτιρας που γράφτηκε το 1833 αλλά παραμένει  σκανδαλιστικά σύγχρονη.

Πρόκειται για τη διασκευή του έργου “Παντρολογήματα”(γνωστό και με τους τίτλους Ο Γάμος και Γαμπροπάζαρο) του Νικολάι Γκόγκολ που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1842 και στην οποία ο συγγραφέας καταφέρνει εύστοχα να στήσει έναν πελώριο παραμορφωτικό καθρέφτη της κοινωνίας με τη μικροψυχία, το συμφέρον, το στενοκέφαλο συντηρητισμό, τα πρέπει και τις επιταγές της, που δεν αφήνουν περιθώρια σε διαφορετικότητες, ελεύθερη έκφραση και ζωή.

Μια γκροτέσκα διακωμώδηση των ηθών της μικροαστικής ζωής που ξεπερνά το χρόνο καθώς στέκεται και στο σήμερα όπου συναντά τους ίδιους φόβους και φοβίες, τις ίδιες ανάγκες για συντροφικότητα και δυστυχώς τα ίδια ανθρώπινα ελαττώματα που καταδυναστεύουν τους ανθρώπους.

Βασικός ήρωας ένα αναποφάσιστο γεροντοπαλίκαρο, που πείθεται από μια προξενήτρα κι έναν φίλο του να ζητήσει σε γάμο την κόρη ενός εύπορου εμπόρου. Στο σπίτι της νύφης όμως έχουν μαζευτεί κι άλλοι μνηστήρες. Πόσο πολύ θέλει το γάμο και πόσο ικανός είναι να διεκδικήσει την νύφη?

- Διαφήμιση -

Στην νέα παράσταση της Πράξις που θα παρουσιαστεί αρχές Δεκεμβρίου, τη σκηνοθεσία/κινησιολογία υπογράφει η Μαρία Μανιώτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ανδρομάχη Μπατζούκη, τη μουσική επιμέλεια η Ρούλα Βασιλοπούλου, μουσική για την παράσταση έγραψε ο Μάνος Σάββενας ενώ τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο Βαλέριος Λινάρδος. Σχεδιασμός αφίσας /προγράμματος Γαβριήλ Καρπάθιος. Βίντεο Ραφαηλία Γιακουμή.

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Γαβριήλ Καρπάθιος,  Βασίλης Λόγγος, Ελένη Μικρομανώλη, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ιφιγένεια Παπανικολάου, Καθολική Περνάρη, Μαρία Πουλιού, Κατερίνα Τουβρά, Νικόλ  Τσακίρη, Πόπη Τσουρουνάκη, Κώστας Χαρτοφύλλης.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις