Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκπαιδευτικά ΠρογράμματαΔελτίο Τύπου-Μαθητικό Συνέδριο

Δελτίο Τύπου-Μαθητικό Συνέδριο

- Διαφήμιση -

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν το «9ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τέχνης» την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 από τις 10:00 μέχρι τις 14:30. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το «9ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τέχνης» στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» να παρουσιάσουν οι ίδιοι εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας και φιλοδοξεί να τους εισαγάγει στη διαδικασία της παρουσίασης μιας ερευνητικής εργασίας σε Επιστημονικό Συνέδριο.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με εργασίες που οι ίδιοι έχουν εκπονήσει με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.
Βασική επιδίωξη αυτού του Συνεδρίου είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον επιστημονικής συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, παρουσίασης εργασιών και ώσμωσης μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών. Ειδικότερα, το Συνέδριο στοχεύει να προσομοιώσει ένα Επιστημονικό Συνέδριο δίνοντας βήμα σε μαθητές να παρουσιάσουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, να ενθαρρύνει τους μαθητές στη συγγραφή μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας ακολουθώντας συγκεκριμένη μορφοποίηση και τηρώντας κανόνες εγκυρότητας, όπως η αναφορά στη βιβλιογραφία κατά τα πρότυπα μιας επιστημονικής εργασίας, καθώς επίσης και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή μαθητών σε ερωτήσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Οι εργασίες που θα παρουσιάσουν οι μαθητές στο Συνέδριο θα κατατεθούν και σε γραπτό κείμενο και ύστερα από κρίση θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα σε ηλεκτρονική μορφή. Την οργάνωση του συνεδρίου έχουν επιμεληθεί οι φιλόλογοι Μαρία Μεντή και Νικόλαος Αντωνούρης.

- Διαφήμιση -

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» και το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Ημέρας Επιστήμης και Τέχνης» θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα δραστηριότητες μαθητών των ομίλων, αλλά και τις ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα