Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΘεσμοθετείται η πρωτοβουλία «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ» από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας...

Θεσμοθετείται η πρωτοβουλία «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ» από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρόδου

- Διαφήμιση -

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου συνεχίζοντας την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα θέματα δικαιωμάτων των γυναικών και κατάρριψης των έμφυλων στερεοτύπων, επιθυμεί να θεσμοθετήσει την πρωτοβουλία «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ».

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Μάρτιο σχετικά με θέματα της έμφυλης βίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, νομικών ζητημάτων, ισόρροπης συμμετοχής στο πολιτικό πεδίο, ψυχολογίας γυναικών, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τον πολιτισμό θα καλυφθούν οι πτυχές της ζωής της Γυναίκας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της ως ισότιμου μέλους της κοινωνίας.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο 2ο Πειραματικό Σχολείο πόλεως Ρόδου – Ακαδημία το παιδικό βιβλίο της κας Ραφαέλικας Γεωργαλλή με τίτλο «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε», ένα πολύχρωμο εκπαιδευτικό παραμύθι για την έμφυλη βία, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων. Θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την κα. Σέβα Γεωργαλλή.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18:30 στην αίθουσα Οπλοθήκη de Milly (πλ. Σύμης, απέναντι από τη ΔΕΗ) θα λάβει χώρα εσπερίδα με τίτλο: «Φύλο – Κοινωνία – Θεσμοί» με ομιλήτριες:

- Διαφήμιση -
  • Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής FEMM. Η κυρία Κουντουρά θα παρουσιάσει το έργο των ευρωπαϊκών θεσμών για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην ΕΕ.
  • Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ομιλία της κας Γκασούκα θα διαπραγματευτεί την υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού ως πολιτική αναγκαιότητα και τις κοινωνικές αντιστάσεις που αυτή συναντά
  • Στέλλα Κακαρούνα, υποψήφια διδακτόρισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η κα. Κακαρούνα θα αναφερθεί στις συνέπειες της γυναικοκτονίας στην οικογένεια του θύματος, μετά από επιτόπια ποιοτική έρευνα σε όλες τις οικογένειες των γυναικών που χάθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ» θα ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις