Συνάντηση της Ελ. Φτακλάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Β΄Δωδεκανήσου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μοιράσου

Συνάντηση της Ελ. Φτακλάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Β΄Δωδεκανήσου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου είχε στην Κω η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη την Παρασκευή 31 Μαρτίου, κατά την τριήμερη περιοδεία της στο νησί.

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε διεξοδικά για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πέτρο Τολόζη, τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Μήλιο και τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά του βορείου συγκροτήματος στο νομό μας, με κύριο αίτημα την ενίσχυση σε προσωπικό, με αφορμή και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και τις αυξημένες ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια και Πάτμο, που είναι δημοφιλέστατοι προορισμοί, ώστε να στελεχωθούν εγκαίρως οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Σημειώνεται ότι η Κως είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της χώρας και ως εκ τούτου τόσο ο διεθνής Αερολιμένας Κω «Ιπποκράτης», όσο και ο λιμένας Κω που είναι ο πρώτος σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, δέχονται χιλιάδες κόσμου σε καθημερινή βάση, αλλά και οι λιμένες Καλύμνου και Λέρου και απαιτείται ταχύτατα η στελέχωση της αστυνομικής δύναμης.

Επίσης, ο τομέας που ανήκει το Α.Τ. Πάτμου, η νήσος Πάτμος είναι από τους πιο μεγάλους στα Δωδεκάνησα και από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα σε ελληνικούς προορισμούς, καθώς τους θερινούς μήνες φιλοξενεί περίπου είκοσι χιλιάδες (20.000) πολίτες, μόνιμους κατοίκους και τουρίστες.

Συνοπτικά, όπως αναφέρθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου:

1) Ο Αερολιμένας Κω ζητά ενίσχυση 80 αστυνομικών προκειμένου να λειτουργήσει ιδανικά.

2) Το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου ζητά ενίσχυση 3 αστυνομικών ανακριτικών καθηκόντων.

3) Η Υπηρεσία Διαβατηριακού Ελέγχου του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ζητά ενίσχυση 12 αστυνομικών, κατάλληλα εκπαιδευμένους στον διαβατηριακό έλεγχο.

Αμέσως μετά η κα Φτακλάκη επισκέφθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β’ Δωδεκανήσου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θέμη Καλαμάτα, σε μία εθιμοτυπική συνάντηση, όπου επιβεβαίωσε τα αιτήματα των αστυνομικών για άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών και παράλληλα ενημερώθηκε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεσμεύθηκα να σταθώ στο πλευρό των αστυνομικών και να αναδείξω και να προωθήσω αρμοδίως τα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Φτακλάκη, μετά το πέρας της σύσκεψης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Πολιτισμός, Καλλιτεχνία και Δημιουργία: Ένας δεκαετής κύκλος φωτός, ψυχής και ανιδιοτελούς εθελοντισμού
Διαφήμιση

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
21 Αυγούστου – 24 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr