Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΕπιμνημόσυνη Δέηση θα τελεστεί στο «Παρτέρι των Ευχών» αφιερωμένο στα Θύματα Τροχαίων...

Επιμνημόσυνη Δέηση θα τελεστεί στο «Παρτέρι των Ευχών» αφιερωμένο στα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων

- Διαφήμιση -

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 & ώρα 12:00, στην Επιμνημόσυνη Δέηση που θα τελεστεί στο «Παρτέρι των Ευχών» αφιερωμένο στα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ: Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται με μόνιμες συνέπειες και πολλοί άλλοι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Θυμόμαστε και τιμούμε όσους πρέπει να μάθουν να «ζουν με τον αντίκτυπο» ενός τροχαίου δυστυχήματος. Το συναισθηματικό βάρος που φέρουν τα θύματα και οι οικογένειές τους είναι συχνά σιωπηλό αλλά συντριπτικό. Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία που αφήνει ένα κενό που είναι αδύνατο να καλυφθεί στις οικογένειες. Κάθε σοβαρός τραυματισμός περιλαμβάνει σωματική αναπηρία και ψυχολογικό τραύμα που επηρεάζει επίσης την ποιότητα ζωής, την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων. Η πλειοψηφία είναι αόρατα θύματα που δεν λαμβάνουν επαρκή απάντηση μετά τη συντριβή. Εκτός από τον προσωπικό αντίκτυπο, τα τροχαία δυστυχήματα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, καθώς τα έξοδα που σχετίζονται με ιατρικές θεραπείες, αποκατάσταση, μακροχρόνια φροντίδα και απώλεια παραγωγικότητας εργασίας είναι συντριπτικά. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οικονομικό κόστος των τροχαίων δυστυχημάτων είναι συγκλονιστικό, αντιπροσωπεύοντας το πρόβλημα της δημόσιας υγείας και απαιτεί άμεση δράση.

ΔΡΑΣΕ: Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, καλούμε την κοινωνία, τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων, την υποστήριξη των θυμάτων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οδικής ασφάλειας στο οποίο όλοι μπορούν να ζήσουν χωρίς φόβο. Ας θέσουμε την οδική ασφάλεια ως προτεραιότητα, στη μνήμη των θυμάτων και προς τιμήν αυτών που ζουν με τις συνέπειες. Ας λάβουμε μέτρα, ας ευαισθητοποιήσουμε και ας εργαστούμε μαζί για ένα μέλλον όπου τα τροχαία δυστυχήματα θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση του παρελθόντος και όχι η σημερινή πραγματικότητα.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις